Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 09:27

Δεν φθάνουν για όλους λέει ο Δήμος Καλαμάτας: Πλημμυροπαθείς χωρίς επίδομα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν φθάνουν για όλους λέει ο Δήμος Καλαμάτας: Πλημμυροπαθείς χωρίς επίδομα

 

Πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας, από τις 7 Σεπτεμβρίου, θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς να έχουν πάρει το άμεσο επίδομα στήριξης των 586 ευρώ. Και κάποιοι απ’ αυτούς θα μείνουν αυτές τις μέρες χωρίς την οικονομική βοήθεια για τις οικοσκευές.

Και αυτό γιατί χθες στάλθηκαν, επιτέλους, χρήματα, έμβασμα ύψους 572.465 ευρώ, στο δήμο από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τους πλημμυροπαθείς, για το επίδομα των 586 ευρώ και για τις οικοσκευές, αλλά δε φθάνουν για όλους, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο:

α) ποσό 500.387 ευρώ θα διατεθεί για την αντικατάσταση οικοσκευής. Με το ποσό αυτό καλύπτεται μέρος μόνο όσων έχουν πιστοποιηθεί ως δικαιούχοι. Αναμένεται επιπλέον ποσό 378.527 ευρώ για την κάλυψη όλων των πιστοποιημένων αναγκών. β) ποσό 72.078 ευρώ αντιστοιχεί στο επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (586 ευρώ). Και σε αυτή την περίπτωση δεν καλύπτονται όλοι οι δικαιούχοι και αναμένεται επιπλέον ποσό 21.682 ευρώ.

Αναφέρεται ότι η πληρωμή θα γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα, αφού ολοκληρωθούν οι αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος των 586 ευρώ θα ειδοποιηθούν με SMS, ώστε να προσέλθουν στην Υπηρεσία Ταμείου του Δήμου Καλαμάτας και να παραλάβουν σχετική επιταγή.

Οι δικαιούχοι αποζημίωσης για την αντικατάσταση οικοσκευής θα λάβουν τα χρήματα με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών τους.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER