Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 16:44

Θοδ. Μπρεδήμας: Παραβάτης της εκλογικής νομοθεσίας ο κ. Νίκας

Γράφτηκε από την



Το είδαμε κι αυτό. Ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας, έχοντας στο πλάι του τον αρχηγό του κόμματός του, να θριαμβολογεί για το έργο της δημαρχοντίας του, την ίδια στιγμή που η δυσοσμία από τα σκουπίδια παραμένει απειλητική πάνω από την πόλη μας.
Και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ο κ. Νίκας να μας υπόσχεται ότι σε περίπτωση που επανεκλεγεί θα είναι δήμαρχος όλων των δημοτών, ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας.
Αλλοίμονο όμως. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
Κύριε Νίκα σας υπενθυμίζουμε και πάλι τη σοφή λαϊκή ρήση που λέει ότι «το βόδι πιάνεται απ’ τα κέρατα και ο άνθρωπος απ’ τα λόγια του».
Κατά τη διάρκεια της θητείας σας, αλλά ιδιαίτερα τις τελευταίες προεκλογικές εβδομάδες, σε αντίθεση με όσα δηλώνατε με κομπορημοσύνη σε εφημερίδες και τηλεοράσεις, έχετε εντάξει ορισμένους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας στον προεκλογικό σας μηχανισμό. Οι καταγγελίες που φθάνουν στα γραφεία μας είναι καθημερινές, το διαπιστώνουν οι πολίτες στις εκδηλώσεις που πραγματοποιείτε.
Αλλά δεν έχετε σταματήσει μόνο εκεί. Υπόσχεστε σ’ ένα μεγάλο αριθμό δημοτών προσλήψεις στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού σας, μεταξύ άλλων, περιοδεύουν σε σχολεία και ζητούν την ώρα που γίνεται μάθημα στις αίθουσες, οι εκπαιδευτικοί να διακόψουν την εργασία τους προκειμένου να χαιρετίσουν τους...σωτήρες της πόλης.
Δεσμεύετε ένα μεγάλο μέρος από τα τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου Καλαμάτας για έργα που δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα. Από την άλλη, οι μπετονιέρες ρίχνουν τσιμέντο σε ιδιωτικούς δρόμους για ψηφοθηρικούς λόγους και μόνο.
Αυτά κύριε Νίκα είναι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές από την πλευρά σας, αντίκεινται στους κανόνες της εκλογικής νομοθεσίας.
Οι δημότες του νέου Δήμου Καλαμάτας θέλουν μια Δημοτική Αρχή που να μπορεί να αναπτύσσει σκεπτικά, να εξηγεί και να κερδίζει με την άποψή της τους πολίτες – δημότες και όχι τους ψηφοφόρους – δημότες.
Ζητούν ένα δήμαρχο που να τιμά όλους τους κατοίκους του Δήμου του, χωρίς διακρίσεις. Που να αναγνωρίζει το δικαίωμα όλων των κατοίκων και να ξέρει να το δικαιώνει με εντιμότητα και αξιοκρατία, με αίσθημα δικαίου. Που να ξέρει να αντιστέκεται σε κομματικούς μηχανισμούς.
Εσείς, κύριε Νίκα δεν κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, παρά τα...παχιά σας λόγια. Σας καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να βάλετε ένα φρένο στον πολιτικό κατήφορο που επιλέξατε να πορευτείτε.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER