Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 19:37

Απάντηση Νίκα για τα… χουβαρνταλίκια!

Γράφτηκε από την
Απάντηση Νίκα για τα… χουβαρνταλίκια!

Για το σχόλιο με τίτλο «Ο χουβαρντάς δήμαρχος!» τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, στην αγαπητή «Ελευθερία», σημειώνω τα εξής:

Η αμφίδρομη συνεργασία και η αλληλοστήριξη Κράτους, Δήμου και Φορέων στην Καλαμάτα είναι διαρκής. Υπενθυμίζω ότι το Κράτος έχει παραχωρήσει στο Δήμο το κτήριο του ιστορικού Δημαρχείου, τα κτήρια του παλιού Νοσοκομείου - νέου Δημαρχείου και πληθώρα οικοπέδων.

Από την άλλη, ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραχωρήσει - και σωστά έχει πράξει διαχρονικά - το κτήριο Κυριακού για τη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου, το κτήριο / χώρο της παλιάς Αγοράς για τη στέγαση του Αρχαιολογικού Μουσείου, το διατηρητέο κτήριο Βογοπούλου - Πλεμματιά για τη στέγαση του Μουσείου Παραδοσιακής Φορεσιάς, το κτήριο Λαλέα για τη στέγαση Κρατικής Δομής Υγείας, το κτήριο Πανταζοπούλου - Τσίγκου για στέγαση των Γενικών Αρχείων του Κράτους, οικόπεδα για την κατασκευή της Σπουδαστικής Εστίας κ.λπ.

Ασφαλώς, πρόκειται για μία πολιτική σωστή διότι αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση και το όφελος του πολίτη.

Με την Αστυνομία υπάρχουν προβλήματα στέγασης, τα οποία έχετε εντοπίσει και εσείς ως εφημερίδα, ιδιαίτερα στους χώρους που χρησιμοποιούνται ως κρατητήρια. Η συνεισφορά του Δήμου σε γη για την ανέγερση ενός Αστυνομικού Μεγάρου από το Κράτος, που θα πληροί όλες τις σύγχρονες - και ειδικές λόγω της φύσεως της Υπηρεσίας - προδιαγραφές, βρίσκεται στην κατεύθυνση που εξυπηρετεί τον πολίτη και δεν κρύβει κανενός είδους πολιτικό παιχνίδι, που άλλωστε δε μου αρέσει.

Αντίστοιχα πρέπει να γίνουν και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προς την οποία έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο χώρος στα Πλακωτά, για την ανέγερση σύγχρονου Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων, με άμεση πρόσβαση στον περιμετρικό για ταχεία απόκριση στα κρίσιμα περιστατικά.

Και να μην ξεχνάμε ότι, με το νέο Δημαρχείο, η Δημοτική Αρχή δίδει τη δυνατότητα στέγασης στο Διοικητήριο κρατικών ή περιφερειακών Υπηρεσιών, που σήμερα καταβάλλουν ενοίκιο, δηλαδή συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων από πλευράς Κράτους.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 

Με εκτίμηση, 

Παναγιώτης Ε. Νίκας

Δήμαρχος Καλαμάτας

* Σ.Σ. Ολα αυτά θα ήταν ακριβώς έτσι αν τα προέβλεπε κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο στέγασης των υπηρεσιών στην Καλαμάτα. Το τυχαίο και το ευκαιριακό δεν αποτελεί ορθολογική λύση.


NEWSLETTER