Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 13:37

Η Ξένια Βασιλαδιώτη νέα γενική γραμματέας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Η Ξένια Βασιλαδιώτη, δημοτική υπάλληλος Καλαμάτας και μέχρι πρότινος αποσπασμένη στο γραφείο του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, είναι η νέα γενική γραμματέας του Δήμου Μεσσήνης. Με απόφαση του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη, η οποία αναρτήθηκε χθες στη "Διαύγεια", η Πολυξένη Π. Βασιλαδιώτη, πτυχιούχος του ΤΕΙ Καλαμάτας, Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, προσλήφθηκε ως γενική γραμματέας του δήμου.

Η νέα γεν. γραμματέας είχε αποσπαστεί στο γραφείο του δημάρχου όταν ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα δημοτική αρχή, και έφυγε πριν περίπου δύο μήνες γιατί έληξε ο χρόνος της απόσπασής της από το Δήμο Καλαμάτας. Η κ. Βασιλαδιώτη για το διάστημα που παρέμεινε στο γραφείο του δημάρχου Μεσσήνης είχε επιδείξει και το ήθος και την ικανότητα για την θέση που της είχε εμπιστευτεί ο Γ. Τσώνης. Εδωσε δείγματα ενός ανθρώπου οργανωτικού και αποδοτικού στα καθήκοντά του, στοιχεία που όπως φαίνεται μέτρησαν για την επιλογή της στην καινούργια και κατά πολύ περισσότερο υπεύθυνη θέση που της εμπιστεύεται ο δήμαρχος. Θυμίζουμε ότι η θέση του γενικού γραμματέα του δήμου προκηρύχθηκε από το δήμαρχο Μεσσήνης τον περασμένο μήνα και προέβλεπε προβάδισμα για όσους διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού.  

Σύμφωνα με την ανάρτηση στη "Διαύγεια" για την πρόσληψη της νέας γεν. γραμματέα, ο δήμαρχος -εκτός των καθηκόντων που έτσι κι αλλιώς προβλέπονται από τον "Καλλικράτη"- μπορεί με σχετική απόφασή του να της αναθέτει την υπογραφή εγγράφων και πιστοποιητικών, πλην χρηματικών ενταλμάτων. Στην ίδια ανάρτηση προβλέπεται ότι η γεν. γραμματέας απολύεται με απόφαση του δημάρχου, που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης, παύει να ασκεί τα καθήκοντά της και απολύεται αυτοδίκαια όταν ο δήμαρχος απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο. 

Ν.Κ.