Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 14:53

Ανάθεση σε εργολάβο της διαχείρισης των σκουπιδιών της Δυτικής Μάνης  

Γράφτηκε από την
Ανάθεση σε εργολάβο της διαχείρισης των σκουπιδιών της Δυτικής Μάνης  

Την απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης, στην εταιρεία "Rap Group P.C. Εταιρείες Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών και εν γένει απορριμμάτων", με έδρα την Κόρινθο, ενέκρινε ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι «δεν έχει ανευρεθεί χώρος επεξεργασίας ή διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης, παρά τη διενέργεια 2 άγονων ηλεκτρονικών διαγωνισμών, όπως και δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος, τα αιτήματα προς υπερκείμενες αρχές για ορισμό χώρου, αιτήματα προς όμορους δήμους και φορείς για παραλαβή των απορριμμάτων του δήμου, τα έγγραφα προς Δήμο Καλαμάτας για διαδημοτικές συνεργασίες, και το γεγονός ότι δεν έχει προταθεί Σχέδιο Δράσης (σύμφωνα με το με αριθμό πρωτοκόλλου 1076/5.10.2016 έγγραφο της Γ. Γ. Συντονισμού

Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών)».

Ακόμα, σημειώνεται η «άμεση ανάγκη για την επεξεργασία των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Δυτικής Μάνης που έχουν συσσωρευτεί στους οικισμούς του και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».


NEWSLETTER