Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 08:03

Απάντηση Νίκα για τα σκυλιά στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την
Απάντηση Νίκα για τα σκυλιά στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

"Αναφορικά με το σχόλιο με τίτλο «Επιμένει στην απαγόρευση σκυλιών», που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθερία» στις 23 Δεκεμβρίου 2016, σας γνωστοποιούμε ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, που ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, βρίσκεται σε ισχύ και, επομένως, σύμφωνα με σχετική του διάταξη, απαγορεύεται η επίσκεψη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων συνοδεία σκύλων, εκτός αν πρόκειται για σκυλιά τα οποία εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία.

Επισημαίνεται ότι με απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 ακυρώθηκε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία είχε απορριφθεί ως εκπρόθεσμη η ασκηθείσα ενώπιόν του προσφυγή ορισμένων πολιτών και δεν ακυρώθηκε η προαναφερθείσα διάταξη του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Επομένως, η διάταξη και εν γένει ο Κανονισμός εξακολουθούν να ισχύουν.

Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής, με σκοπό να αποτελεί τόπο ανάπτυξης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και χώρο αναψυχής με ασφάλεια, ιδίως για τα εκατοντάδες νήπια και παιδιά, αλλά και τους ενήλικες, που καθημερινά το επισκέπτονται".


NEWSLETTER