Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 17:50

Αντιδήμαρχος Ευρώτα: «Ακατανόητη η απόφαση σχετικά με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κροκεών»

Γράφτηκε από την

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, αναφορικά με την απόφαση κατάργησης του Καταστήματος Δ.Ο.Υ. Κροκεών.
Εκφράζοντας την αγανάκτηση, τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των συμπολιτών του, ο κ. Παναγιωτακάκος υπογραμμίζει, ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει, στο πλαίσιο της όποιας δημοσιονομικής μέγγενης του ΔΝΤ, να συγχωνεύονται υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες και προπάντων, είναι λειτουργικές και ποιοτικά κερδοφόρες», ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει «πάνδημο» το αίτημα ανάκλησης της εν λόγω απόφασης.
Πρόκειται για «το κλείσιμο μιας ιστορικής, για τον τόπο, Δ.Ο.Υ.», όπως ο αντιδήμαρχος τονίζει χαρακτηριστικά,  για μια «αδικία» που θα οδηγήσει τους πολίτες σε «νομιμοποιημένη αντίδραση». 
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

«Το κλείσιμο μιας ιστορικής για τον τόπο Δ.Ο.Υ., όπως των Κροκεών, μόνο αισθήματα θλίψης και αγανάκτησης γεμίζει τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους συμπολίτες μου.
Φαίνεται ότι, υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο για το Δήμο Ευρώτα και ειδικότερα των Κροκεών, για συγχώνευση και κλείσιμο κρατικών υπηρεσιών και σχολείων.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει, στο πλαίσιο της όποιας δημοσιονομικής μέγγενης του ΔΝΤ, να συγχωνεύονται υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες και προπάντων, είναι λειτουργικές και ποιοτικά κερδοφόρες.
Είναι πάνδημο το αίτημα ανάκλησης της απόφασης και επαναλειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κροκεών, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ότι η κυβερνητική πολιτική έχει στόχο όλες τις κρατικές υπηρεσίες και τελικά την ίδια τη συγχώνευση του Δήμου Ευρώτα με άλλους δήμους.
Οι πολίτες, όπως γνωρίζετε, νομιμοποιούνται να αντιδράσουν στην αδικία και αυτό θα πράξουν».


Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα
Ηλίας Παναγιωτακάκος


NEWSLETTER