Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 09:18

Καλαμάτα: Αισιόδοξος για οικονομία και... δημοσκοπήσεις ο Κατρούγκαλος (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Αισιόδοξος για οικονομία και... δημοσκοπήσεις ο Κατρούγκαλος (βίντεο)

«Οταν η οικονομία μπει σε διαφορετική τροχιά και τα οφέλη διαχυθούν σε όλη την κοινωνία, οι δημοσκοπήσεις θα αλλάξουν», εκτίμησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής Μεσσηνίας.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι επιβεβαιωμένο γεγονός, μένει να φανεί και στην πραγματικότητα των πολιτών».

Στο ερώτημά μας αν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, απάντησε πως «εγώ θα ήθελα, αλλά αυτό εξαρτάται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Αποφασίζουμε με βάση τις συλλογικές διαδικασίες. Και δεν είναι θέμα των ημερών».

Παρατήρησε πως αρχίζει να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι διαμορφώνεται μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων για να ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων. Ανέφερε ότι «οι ακραίοι δεν έχουν την ισχύ που είχαν, δεν είναι πλειοψηφικοί». 

Χαρακτήρισε τη βοήθεια της κυβέρνησης για τους πιο αδύναμους «κυριαρχικό μας δικαίωμα» και δήλωσε πως «οι αντιδράσεις των ακραίων κύκλων δεν ήταν ικανές για να ματαιωθεί και να πάρουμε πίσω τη βοήθεια».

Εξέφρασε την άποψη πως «θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με απομόνωση των ακραίων κύκλων, προς απογοήτευση και των ντόπιων υποστηρικτών τους», ενώ για το Κυπριακό έκανε λόγο για σύγκλιση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς.

Για τις δημοσκοπήσεις που είναι αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι «οι συμπολίτες μας περιμένουν να δουν αν θα έχουμε την επιστροφή στην ανάπτυξη» και παρατήρησε πως «δεν κυβερνάμε για να κοιτάμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά με βάση τις αρχές της Αριστεράς».

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «το μνημόνιο ήταν αναγκαστικός συμβιβασμός και τα μέτρα που υπογράψαμε προσπαθούμε να τα εφαρμόσουμε, αλλά προσπαθούμε να αδρανοποιήσουμε τις πολιτικές που οδηγούν σε αυτά». Χαρακτήρισε την επιστολή Τσακαλώτου «αναγκαίο διπλωματικό χειρισμό για να αδρανοποιήσουμε τους κύκλους που δε θέλουν το καλό της χώρας», και συμπλήρωσε: «Ακολουθούμε πολιτική αρχών, όχι αυτοκτονική πολιτική. Θέλουμε την Ελλάδα όχι Κούγκι, αλλά να τη φέρουμε στο δρόμο που της αξίζει».

 

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε ερώτησή μας για τα θέματα - προτεραιότητες της Μεσσηνίας, απάντησε πως «υπάρχει ένας συντονισμός με τη Γιώτα Κοζομπόλη και τον Πέτρο Κωνσταντινέα για τα θέματα του νομού. Λόγω των κυβερνητικών μου υποχρεώσεων, το βάρος πέφτει στους άλλους δύο βουλευτές μας κι εγώ προσπαθώ να συμβάλω».

Η Γιώτα Κοζομπόλη και ο Πέτρος Κωνσταντινέας, που ήταν παρόντες στη συνέντευξη, στάθηκαν στο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος για τον οποίο αναζητείται, όπως είπαν, το χρηματοδοτικό εργαλείο, ενώ αναφέρθηκαν επίσης στο Τσακώνα - Καλό Νερό, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, στα ζητήματα υγείας, στα δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα και στα αγροτικά ζητήματα.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Μωρακέας χαρακτήρισε την ολοκλήρωση και παράδοση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας τεράστιο γεγονός. Είπε ότι από το 2013 είχαν σταματήσει οι εργασίες και με την επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης κερδήθηκαν 200 εκ. ευρώ. Επέκρινε, επίσης, το σχεδιασμό των έργων της Εγνατίας και κυρίως της Ε65 από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

Στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι να καταργηθούν τα πλευρικά διόδια του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου στη Θουρία, οι απαντήσεις παρέπεμπαν στην εφαρμογή των αναλογικών διοδίων (διόδια ανάλογα με τη διαδρομή, τα χιλιόμετρα) που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Υποδομών με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της χώρας.

Κλείνοντας ο Γ. Κατρούγκαλος τάχθηκε κατά της αντιπαράθεσης στην εποχή Μαυρογιαλούρου και δήλωσε πως πρέπει να ασκηθεί κριτική σε αυτούς που συνήψαν αυτές τις συμβάσεις.

Γ.Σ.


NEWSLETTER