Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 15:46

Πρόταση για τα σκουπίδια της Τριφυλίας την τελευταία μέρα του 2016

Γράφτηκε από τον
Πρόταση για τα σκουπίδια της Τριφυλίας την τελευταία μέρα του 2016

Την πρόταση της πράξης με τίτλο "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Τριφυλίας" με κωδικό MIS 5004049 κατέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας την τελευταία εργάσιμη ημέρα του 2016, συνολικού προϋπολογισμού 6.280.898 ευρώ.

Η πρόταση αυτή βασίζεται στο Τοπικό Σχέδιο που ήδη έχει αποφασίσει και εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά στη διαλογή στην πηγή και τον διαχωρισμό των υλικών. Αν και η χρηματοδότηση δεν αρκεί για την πλήρη ανάπτυξη του συγκεκριμένου σχεδίου, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος του και οι βασικές του δομές χρηματοδοτούνται.

Ετσι, με την συγκεκριμένη πρόταση οι βασικές δομές που έχουν συμπεριληφθεί για να χρηματοδοτηθούν είναι η δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), που όπως έχει ειπωθεί θα είναι σε χώρο δίπλα από το ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων, η δημιουργία μιας μονάδας κομποστοποίησης σε πρώτη φάση που θα είναι δίπλα από το βιολογικό καθαρισμό Κυπαρισσίας, η δημιουργία ενός πράσινου σημείου στην περιοχή των Γαργαλιάνων, η δημιουργία πράσινων νησίδων διάσπαρτων σε όλο το δήμο, η προμήθεια οικιακών κομποστοποιητών, η προμήθεια κάδων για την διαλογή στην πηγή από τους ίδιους τους πολίτες. Ενώ ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και για αυτό το λόγο έχει προβλεφθεί και συγκεκριμένη δαπάνη.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER