Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 20:49

Μείωση 50% στις αποδοχές προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων με απόφαση Νίκα - Σταθεροί οι μισθοί των αντιδημάρχων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μείωση 50% στις αποδοχές προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων με απόφαση Νίκα - Σταθεροί οι μισθοί των αντιδημάρχων

Ασχημα ήταν τα μαντάτα που ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στους προέδρους των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων. Η οριακή κατάσταση που βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας... ανάγκασε τον κ. Νίκα να προβεί σε μείωση ακόμα και 50% των παραστατικών των δημοτικών του συμβούλων στα Διοικητικά Συμβούλια των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων, όχι όμως και των αντιδημάρχων. Οπως διευκρινίστηκε μάλιστα ως ανώτατο όριο παραστατικών ορίστηκαν τα 1.000 ευρώ! Και σαν να μην τους έφτανε αυτό ο δήμαρχος Καλαμάτας έκανε λόγο ακόμα και για πλήρη κατάργηση της αντιμισθίας και των μισθών τους εφόσον τα πράγματα σφίξουν ακόμα περισσότερο. Οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους που... χαρατσώθηκαν έδειξαν κατανόηση, δεν έλειψαν όμως και οι μουρμούρες. Ο κ. Νίκας πάντως σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των συμβούλων τόνισε: “Δεν αντέδρασαν γιατί καταλαβαίνουν. Στους συνεργάτες μου κυριαρχεί το ηθικό στοιχείο”!

Σχόλια  

0 # spyro 30-09-2011 11:39
Χρειάστηκε να περιέλθει ο δήμος σε όρια κατάστασης ανέχειας για να ληφθούν μέτρα ώστε να περιοριστεί το ατελείωτο και χρόνιο φαγωπότι που ελάμβανε χώρα μέσω των παχυλών ποικίλλων αμοιβών,που απολάμβαναν,οι διάφοροι,πρόθυμ οι να .. υπηρετήσουν τον τόπο,εκλεγμένοι συμπολίτες μας (και την τσέπη τους,κάνοντας περιουσίες από αυτή την ''κοινωνική'' δράση τους).

Να επεκταθεί το μέτρο και στους αντιδημάρχους,α λλά και στον ίδιο τον δήμαρχο,ώστε να υπάρξει πραγματική ισορροπία.

Άντε,να κοπούν εντελώς αυτές οι αδικαιολόγητες αμοιβές που απολαμβάνουν κάποιοι βολεμένοι,ειδικ ά εάν λαμβάνουν και μισθό από το δημόσιο ή άλλη δραστηριότητα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER