Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 21:02

Μέσα σε 1 μήνα πρέπει να δηλωθούν 450 στρέμματα για να ξεκινήσει η πολεοδόμηση στην Μπούκα

Γράφτηκε από τον

Η ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ

Μέσα σε ένα μήνα οι ιδιοκτήτες στην υπό πολεοδόμηση περιοχή έκτασης 450 στρεμμάτων στην Μπούκα θα πρέπει να δηλώσουν στο Δήμο Μεσσήνης τις ιδιοκτησίες τους, προκειμένου να ξεκινήσει από την Τεχνική Υπηρεσία η διαδικασία για τον καθορισμό της εισφοράς τους σε χρήμα.
Η πρόταση αυτή διατυπώθηκε στην εισήγηση που έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Κοντοθανάσης.
Οπως είναι γνωστό, το Σώμα με απόφασή του από το καλοκαίρι -κι αφού είχε προηγηθεί διαβούλευση με τους κατοίκους- έχει εγκρίνει την προείσπραξη εισφοράς χρήματος από τους ιδιοκτήτες, ως συνεισφορά τους στη δαπάνη των απαιτούμενων μελετών. Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπει την προείσπραξη, μέσα σε μια τριετία, του 10% της συνολικής εκτιμώμενης εισφοράς σε χρήμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εκτιμάται ότι η προείσπραξη θα φτάσει τα 100.000 ευρώ περίπου, ποσόν που θα χρηματοδοτήσει την πολεοδομική και τη μελέτη της πράξης εφαρμογής.
Οι δηλώσεις ιδιοκτησίας θα βοηθήσουν στην κατάρτιση του κτηματολογικού πίνακα, του οποίου -στη συνέχεια- θα γίνει ανάρτηση στο Δημαρχείο προκειμένου οι ιδιοκτήτες να διατυπώσουν ενδεχόμενες ενστάσεις τους ως προς την καταγραφή των οικοπέδων τους.
Μετά και από αυτή τη φάση, θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την τελική οριοθέτηση των ιδιοκτησιών στην προς πολεοδόμηση περιοχή, ώστε στη συνέχεια να γίνει δυνατή η προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης της πολεοδομικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής, ενώ η γεωλογική και περιβαλλοντική μελέτη που απαιτούνται θα χρηματοδοτηθούν από το δήμο.