Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 21:25

Ξεκινά η διαδικασία προείσπραξης εισφοράς σε χρήμα στην Μπούκα

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά η διαδικασία προείσπραξης εισφοράς σε χρήμα στην Μπούκα

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ενέκρινε προχθές το βράδυ την έναρξη της διαδικασίας για την προείσπραξη των εισφορών σε χρήμα από τους ιδιοκτήτες των περίπου 500 στρεμμάτων στην Μπούκα, τα οποία πολεοδομούνται, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Με βάση την απόφαση αυτή, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να δηλώσουν στο Δήμο Μεσσήνης τις ιδιοκτησίες τους, προκειμένου να ξεκινήσει από την Τεχνική Υπηρεσία ο καθορισμός των ορίων τους και να ακολουθήσει ο προσδιορισμός της εισφοράς για τον καθένα, ανάλογα με την έκταση που διαθέτει.
Η προείσπραξη εισφοράς χρήματος από τους ιδιοκτήτες, προορίζεται για να καλυφθεί η δαπάνη των απαιτούμενων μελετών, καθώς με τη συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται η προείσπραξη, μέσα σε 2,5 χρόνια περίπου, του 10% της συνολικής εκτιμώμενης εισφοράς σε χρήμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εκτιμάται ότι η προείσπραξη θα φτάσει τα 100.000 ευρώ περίπου, ποσόν που θα χρηματοδοτήσει την πολεοδομική και τη μελέτη της πράξης εφαρμογής.
Οι δηλώσεις ιδιοκτησίας θα βοηθήσουν στην κατάρτιση του κτηματολογικού πίνακα, του οποίου -στη συνέχεια- θα γίνει ανάρτηση στο Δημαρχείο προκειμένου οι ιδιοκτήτες να διατυπώσουν ενδεχόμενες ενστάσεις τους ως προς την καταγραφή των οικοπέδων τους. Μετά και από αυτή τη φάση, θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την τελική οριοθέτηση των ιδιοκτησιών στην προς πολεοδόμηση περιοχή, ώστε στη συνέχεια να γίνει δυνατή η προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης της πολεοδομικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής, ενώ η γεωλογική και περιβαλλοντική μελέτη που απαιτούνται θα χρηματοδοτηθούν από το δήμο.


NEWSLETTER