Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 21:28

Το προεδρείο του Δ.Σ. Μεσσήνης μάλωσε τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων με στόχο να προλάβει νέα... πανηγύρια

Γράφτηκε από τον

Προειδοποίηση προς τους πρωταγωνιστές της επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης την προηγούμενη εβδομάδα απηύθυνε χθες το προεδρείο το Σώματος, με αυστηρή ανακοίνωσή του. Σε αυτήν καταδικάζει τα γεγονότα και τονίζει ότι «θα εξετάσει αναλόγως τη συμπεριφορά όσων τα δημιούργησαν».
Ειδικότερα στην ανακοίνωση -την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του διαπαραταξιακού προεδρείου- σημειώνεται: «Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την 25η συνεδρίαση, στις 22-9-2011, ημέρα Πέμπτη, και στο εξής θα είναι αυστηρό σε τέτοιου είδους απρεπείς συμπεριφορές δημοτικών συμβούλων και θα εξετάσει αναλόγως τη συμπεριφορά όσων δημιούργησαν τα γεγονότα».

Ο Ν. ΤΖΩΡΤΖΗΣ


Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζώρτζης, όταν ρωτήθηκε από την «Ε» μετά τη λήξη της προχθεσινής συνεδρίασης του Σώματος, δήλωσε ικανοποιημένος από την ανακοίνωση του προεδρείου. Ωστόσο μέμφθηκε τη δημοτική αρχή για τη στάση που τήρησε στη διάρκεια της εβδομάδας ως προς τα γεγονότα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 του μήνα. Παράλληλα επέκρινε «την ανοχή» -όπως ανέφερε- του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου κατά τη διάρκεια των γεγονότων.
Συγκεκριμένα ο Ν. Τζώρτζης δήλωσε:
«Θα περίμενα από τη δημοτική αρχή, αντί να καλύπτεται πίσω από ανακοινώσεις του προέδρου της επιτροπής πανηγύρεως, "ανακαλύπτοντας" όψιμα ηθικές αυτουργίες της μείζονος μειοψηφίας, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποδεχόμενη -έστω- την έλλειψη ψυχραιμίας των συμβούλων της στην καλοπροαίρετη και χωρίς μομφές κριτική του συνδυασμού μας.
Υπήρξαν ενέργειες που όφειλε να καταδικάσει, όπως οι ανοίκειες επιθέσεις και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εναντίον εμού προσωπικά, αλλά και του Δημήτρη Γαλιάτσου, μέλους της επιτροπής πανηγύρεως -για τον οποίον μόνο εκ των υστέρων και κυριολεκτικά... κατόπιν εορτής διατύπωσε προβληματισμό για την επάρκειά του ο πρόεδρός της.
Τα φαινόμενα αυτά είναι πρωτόγνωρα για το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αγνοώντας τις συστάσεις του προεδρείου, είναι αυτοί που εξέθεσαν ηθικά -με τη συμπεριφορά, τους λόγους και τις πράξεις τους- τόσο τη δημοτική αρχή όσο και το σύνολο του Σώματος. Κι αυτό με την ανοχή του κ. δημάρχου, που παρακολουθούσε αμέτοχος, χωρίς να παρέμβει, τις ύβρεις και τις απειλές εναντίον μας».
Β.Γ.Μ.