Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 16:44

Σταμάτησαν οι εργασίες στην παραλιακή ζώνη της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Σταμάτησαν οι εργασίες στην παραλιακή ζώνη της Κυπαρισσίας

 

Στη μέση έχουν μείνει οι εργασίες που αφορούν το έργο της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στην παραλιακή ζώνη της Κυπαρισσίας. Μπορεί το έργο να έπρεπε να παραδοθεί από τα μέσα Δεκέμβρη, ωστόσο εδώ και καιρό έχει σταματήσει κάθε είδους εργασία και ήδη έχει ζητηθεί δίμηνη παράταση, χωρίς όμως να έχει υπάρξει πρόοδος των εργασιών. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχει σκαφτεί το τμήμα των πεζοδρομιών και μη που προβλέπεται να γίνει η ανάπλαση, και να έχουν μείνει πλέον με τα χώματα σε σωρούς και δίπλα στο δρόμο, που μέσα στο χειμώνα επιβαρύνουν την όλη κατάσταση στην περιοχή με επιπλέον λάσπες. 

Από ό,τι μαθαίνουμε, υπάρχει οικονομική διαφορά μεταξύ δήμου και αναδόχου σχετικά με το κόστος του έργου. Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και το έργο να ολοκληρωθεί. Η διαφορά φαίνεται να έχει να κάνει με την κοστολόγηση των ήδη εκτελεσμένων εργασιών με βάση τον Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών που έχει κατατεθεί.

Να σημειώσουμε ότι στο διαγωνισμό που είχε γίνει για το συγκεκριμένο έργο, είχε υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο συνολικού ύψους 29.000 ευρώ, καθώς είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση 42%. 

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER