Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 22:48

Μελέτη για αντικατάσταση αγωγού από το Αλικοντούζι

Γράφτηκε από τον
Μελέτη για αντικατάσταση αγωγού από το Αλικοντούζι

 

Την ολοκληρωμένη μελέτη για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Αλικοντούζι μέχρι τους Γαργαλιάνους κατέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας στην ΠΕΧΩ της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσει η έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και να μπει σε διαδικασία χρηματοδότησης.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που λειτουργεί υποστηρικτικά για το Σύνδεσμο Υδρευσης «Τέλος Αγρας», ο οποίος αφορά τόσο το Δήμο Τριφυλίας όσο και τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης. 

Η αντικατάσταση του αγωγού πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς πέρα από την ποιότητα του νερού θα εξασφαλίσει και οικονομία, ενώ αποτελεί και ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής.  

Πάνω σε αυτό αναφέρθηκε σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αφήνοντας και αιχμές για τους προκατόχους του, λέγοντας ότι όλοι το είχαν υποσχεθεί σαν έργο αλλά ήταν λόγια του αέρα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Κατατέθηκε ολοκληρωμένη η μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από το Αλικοντούζι μέχρι τους Γαργαλιάνους. Επιτέλους η μελέτη ενός πολύ μεγάλου έργου, αναγκαίου όσον αφορά την εξοικονόμηση υδάτων και ποιότητας νερού ολοκληρώθηκε. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη στιγμή γιατί τελειώσαμε αυτή τη δουλειά. Αυτό που αλλάζει με αυτή τη δημοτική αρχή είναι ότι δεν λέμε κουβέντες και λόγια του αέρα. Την αντικατάσταση του αγωγού την είχαν υποσχεθεί οι πάντες, όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ειδικά στη ΔΕ Γαργαλιάνων, αλλά ήταν λόγια του αέρα. Ποτέ δεν είχε αποτυπωθεί σαν μελέτη και σαν έργο. Φτάνουμε στο τέλος. Καταθέσαμε την μελέτη για την έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ακολουθεί μια χρονοβόρα περίοδος. Θα προσπαθήσουμε να την συντομεύσουμε ώστε να μπορέσει αυτό το έργο να είναι υποψήφιο για χρηματοδότηση.

Την αναγκαιότητα την ξέρουν όλοι. Είναι ένα διαδημοτικό έργο μείζονος σημασίας τόσο για την καθημερινότητα της περιοχής όσο και για τις δυνατότητες ανάπτυξης τις οποίες δίνει».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER