Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 10:41

Καβγάς για το κτήριο Αλιφέρη

Γράφτηκε από τον

 

Καβγάς ξέσπασε για το κτήριο Αλιφέρη, που μέσω ΤΑΙΠΕΔ αγοράστηκε από ιδιώτη, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας μεταξύ του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και του συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Θόδωρου Μπρεδήμα, ο οποίος κάλεσε τον δήμο έστω και τώρα να παρέμβει και να το διεκδικήσει.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι τα χρήματα από τα ακίνητα που διαθέτει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ κατευθύνονται για την εξόφληση των χρεών της χώρας μας προς τους δανειστές της. Ωστόσο υποστήριξε ότι είχε προτείνει παλιότερα να γίνει ανταλλαγή του συγκεκριμένου κτηρίου με άλλο, στην Κηφισιά, ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας - κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, όπως είπε. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο κτήριο «δεν πρόκειται να φύγει από την Καλαμάτα» και ότι η αναπαλαίωση και αξιοποίησή του από τον επενδυτή θα δώσει νέα όψη στο κέντρο της πόλης: «Ας ορθοποδήσει η οικονομία μας και τότε θα το πάρουμε» κατέληξε ο δήμαρχος.

Ωστόσο η αναφορά του δημάρχου ότι οφείλουμε στους δανειστές προκάλεσε την αντίδραση του Θ. Μπρεδήμα: «Αν είναι να σωθεί η πατρίδα με τα χρήματα από το κτήριο Αλιφέρη, τι να πω» παρατήρησε, καταλογίζοντας έλλειψη πολιτικής βούλησης στη δημοτική αρχή. Η απάντηση αυτή οδήγησε τον δήμαρχο να δηλώσει ότι «δεν είναι οι δανειστές και ο Σόιμπλε οι φταίχτες για τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά οι πολιτικές και οι συμπεριφορές μας τα τελευταία 40 χρόνια. Δανειστήκαμε και πρέπει να πληρώσουμε. Οσοι υποστήριξαν κάτι άλλο διαψεύστηκαν» κατέληξε.

 

Β.Γ.Μ.