Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 19:15

Αγορά μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Κατά πλειοψηφία επικυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, το πρακτικό για την αγορά μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου τύπου πρέσας 16 κυβικών. 

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν ενστάσεις καθώς στο συγκεκριμένο διαγωνισμό υπήρξε μόνο μια προσφορά, αφού η δεύτερη απορρίφθηκε επειδή δεν υπήρχε επαρκής φάκελος. Μάλιστα η μια αυτή προσφορά ήταν πολύ κοντά στο ύψος του προϋπολογισμού του διαγωνισμού.

Η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου εισηγούμενη το θέμα τόνισε ότι στο διαγωνισμό που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου κατατέθηκαν δύο προσφορές, η μια από αυτές απορρίφθηκε καθώς δεν είχε συμπληρωθεί πλήρως και έμεινε μόνο μια. Η επιτροπή του διαγωνισμού προχώρησε στο άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς που ήταν 59.990 ευρώ συν το ΦΠΑ, τελική τιμή 74.387 ευρώ. Ετσι είπε, προσωρινός ανάδοχος αναδεικνύεται η εταιρεία «Διονύσιος Τούμπας και Σία Ε.Ε.».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε πως επειδή υπήρχαν μόνο δύο προτάσεις από τις οποίες η μια απορρίφθηκε και αυτή που έμεινε είναι πολύ κοντά στην αρχική τιμή της μελέτης, η αγορά είναι ασύμφορη για το δήμο. Γι' αυτό πρότεινε είτε να ζητήσουν μια καλύτερη προσφορά από τον μειοδότη ή να επαναληφθεί ο διαγωνισμός. Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως εδώ και χρόνια φωνάζει ο ίδιος ότι πρέπει να αγοράσουν απορριμματοφόρα, αλλά δεν είχαν κάνει διαγωνισμό, άρα δεν είναι και τόσο επείγον που να μην μπορεί να πάει 15 μέρες πίσω. 

Ενστάσεις κατάθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Αλέξανδρος Κουτρουμπής τονίζοντας πως δεν είναι δυνατό να ψηφίσουν αν δεν ξέρουν τη μάρκα, την ηλικία του οχήματος και άλλα χαρακτηριστικά.

Η απάντηση από την πρόεδρο ήταν ότι όλα αυτά τα έχει ελέγξει η επιτροπή του διαγωνισμού, και τους όρους, τόνισε, εμείς οι ίδιοι τους έχουμε καθορίσει και ψηφίσει. Σημείωσε επίσης ότι ο στόλος χρειάζεται ενίσχυση. Θα πρέπει, ανέφερε, να προχωρήσουμε και σε μίσθωση. Το θέμα των σκουπιδιών είναι θέμα που καίει και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξουμε, συμπλήρωσε και πρότεινε να προχωρήσει η διαδικασία. 

Θετικά εισηγήθηκαν στο να εγκριθεί το πρακτικό και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Κ.Μπ.