Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 16:20

Ακόμα περιμένουν τη συνάντηση με "Μορέα" για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Σε αναμονή της συνάντησης με το «Μορέα» βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να συζητηθούν τα όποια προβλήματα υποστηρίζεται ότι έχουν προκύψει από την κατασκευή του περιφερειακού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ως προς την απορροή των ομβρίων στις βόρειες περιοχές της πόλης.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή σχετική ερώτηση που είχε προηγηθεί από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρη σχετικά με τις πλημμύρες του περυσινού Σεπτεμβρίου.

«Παρά τις δεσμεύσεις, ενώπιον του πρωθυπουργού μάλιστα, δεν έχει γίνει ακόμα αυτή η συνάντηση. Ελπίζω ότι θα γίνει σύντομα, καθώς η ΔΕΥΑΚ είναι έτοιμη να επισημάνει ορισμένα ζητήματα. Γνωρίζω δε, ότι υπάρχουν και ορισμένες πιστώσεις για βελτίωση της παροχετευτικότητας των αποδεκτών ομβρίων» δήλωσε ο δήμαρχος μεταξύ άλλων. 

Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο περιφερειακός αποτελεί έργο που «ξεπερνά την πόλη» και ότι είναι λυπηρό κάποιοι να το υποβαθμίζουν λόγω ατομικών συμφερόντων, παραβλέποντας το γενικό καλό. «Δεν μπορεί επειδή κάποιος βαριέται να κάνει 50 μέτρα ώς το χτήμα του να ζητεί να μπουν φανάρια» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ως προς τις πλημμύρες καθαυτές, ο Π. Νίκας υποστήριξε ότι «μόνο ο δήμος έχει ενδιαφερθεί» για τους πλημμυροπαθείς, καθώς «τα χρήματα από την Πολιτεία ήταν ελάχιστα ώς τώρα», παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι συγκριτικά οι ζημιές των αγροτών από τις πλημμύρες ήταν πολλαπλάσιες από αυτές στην πόλη, όμως οι τελευταίες είναι «πιο τηλεοπτικές», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος επισήμανε ότι πρέπει να γίνει οριοθέτηση των ρεμάτων, ωστόσο -όπως είπε- «τα περισσότερα είναι καταπατημένα, έχουν χτιστεί, έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα που πλέον έχουν πάρει και νομιμοποιήσεις».

 

Β.Γ.Μ.