Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 14:08

Ανοιχτή πρόσκληση δημιουργίας εμβλήματος του Δήμου Ευρώτα

Γράφτηκε από την



Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ευρώτα επιθυμεί να επιλέξει το δηλωτικό σήμα (Έμβλημα) μαζί με τους πολίτες δημότες ή μη.
Ειδικότερα, ο Δήμος Ευρώτα με σκοπό την ολοκλήρωση της δεδομένης διαδικασίας, προσκαλεί ανοιχτά τις πλέον ειδικές ομάδες ανθρώπων που αναφέρονται παρακάτω και επιθυμούν να αναδειχτεί η αρτιότερη δυνατή έμπνευση.
Α. Πλαίσιο Περιεχομένου
Ένα πλαίσιο αρχών & αξιών θα πρέπει να διέπει το περιεχόμενο και την κατάθεση των σχετικών προτάσεων:
-Αναζητούμε το δηλωτικό σήμα (Έμβλημα) του Δήμου Ευρώτα.
-Ένα Έμβλημα λιτό, σαφές, εύληπτο.
-Ένα έμβλημα που να ρίχνει το βλέμμα του στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Που θα αντέχει στη διαχρονικότητα και θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια καλλιτεχνική δημιουργία, άξια της μοναδικότητας του τόπου και δυνατή στο να αγκαλιάζει το σύνολο των ανθρώπων της κάθε γενιάς.
Στόχος είναι η ανάδειξη ενός Εμβλήματος που θα αντιπροσωπεύει και θα χαρακτηρίζει την περιοχή μας και την ταυτότητα του νέου δήμου μας, ενός καλαίσθητου συμβόλου, το οποίο θα μπορεί να είναι αναγνωρίσιμο και αποδεκτό από όσο το δυνατόν περισσότερους.
Β. Όροι / Προϋποθέσεις
1.Πρόταση/Προτάσεις για το νέο δηλωτικό σήμα (έμβλημα) του Δήμου Ευρώτα μπορούν να καταθέσουν σε πανελλαδικό επίπεδο: Καλλιτέχνες, Φοιτητές/τριες & απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, Αρχιτέκτονες και Γραφίστες, όπως επίσης κάθε φυσικό πρόσωπο που θέλει να καταθέσει την ιδέα του. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας.
2.Κάθε φυσικό πρόσωπο ή ομάδα προσώπων από τις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν να καταθέσουν πέραν της μιας πρότασης και μέχρι το συνολικό αριθμό των τριών (3).
3.Κάθε πρόταση θα πρέπει να αποστέλλεται ή να παραδίδεται τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Η έντυπη μορφή θα πρέπει να αποτελείται από 9 έγχρωμα ή ασπρόμαυρα αντίτυπα (ανάλογα με το αν η πρόταση θα περιέχει ή όχι χρώμα), να συνοδεύεται από ένα σύντομο σκεπτικό περιγραφής & έμπνευσης της πρότασης καθώς και τα αναλυτικά/εναλλακτικά στοιχεία επικοινωνίας. Η ηλεκτρονική μορφή θα πρέπει να είναι οπτικός δίσκος που θα περιλαμβάνει την πρόταση καλής ποιότητας αρχείο .jpg, το περιγραφικό σκεπτικό και τα αναλυτικά/εναλλακτικά στοιχεία επικοινωνίας σε αρχείο.doc.
4.Η εναρκτήρια ημερομηνία αποδοχής των προτάσεων ορίζεται ως η Τρίτη 4η Οκτωβρίου 2011 και καταληκτική ημερομηνία παράδοσης/αποστολής (σφραγίδα ΕΛΤΑ) η Παρασκευή 21η Οκτωβρίου 2011.
5.Οι προτάσεις θα πρέπει να αποστέλλονται/παραδίδονται σε κλειστό φάκελο μέχρι τις 21 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00 μμ (με μέριμνα προστασίας του περιεχόμενου υλικού) με την πλήρη αναφορά του προσώπου ή της ομάδας αποστολής και με την ένδειξη «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ» στην εξής διεύθυνση: Δημοτικό Κατάστημα Δήμου Ευρώτα, Ιωάννη Λιναρδάκου 5, 23 051 Σκάλα.
6.Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα καταλήξει στη μία (1) επικρατέστερη πρόταση εμβλήματος, που θα προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα.
7.Η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην καλυφθεί από καμία πρόταση.
8. Η Επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011.
9.Ο Δήμος Ευρώτα, εφόσον κρίνει ότι καλύπτεται από το αποτέλεσμα της Επιτροπής, θα πρέπει να προβεί στις απαραίτητες από το νόμο διαδικασίες, οι οποίες θα του επιτρέψουν να ενημερώσει τους συντελεστές της επικρατέστερης πρότασης για το τελικό αποτέλεσμα και να ορίσει -δημόσια- την ημερομηνία που θα προβεί στη δημόσια αποκάλυψη του δηλωτικού σήματος του Δήμου Ευρώτα.
10.Ο Δήμος Ευρώτα ορίζει χρηματικό έπαθλο το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ για την επικρατέστερη πρόταση, ενώ θα προβεί και σε ηθική βράβευση με ειδική δημόσια τελετή.
11.Ο Δήμος Ευρώτα θα κατέχει την αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία της υιοθετημένης πρότασης στη μορφή του εμβλήματος του Δήμου Ευρώτα, το οποίο θα χρησιμοποιείται όπως μόνον ο Δήμος Ευρώτα κρίνει απαραίτητο για τις ανάγκες επικοινωνίας του, ως δημόσιος φορέας.
12.Η αποστολή πρότασης συνεπάγεται και την πλήρη αποδοχή όλων των προαναφερόμενων όρων από πλευράς συμμετεχόντων.
Η ανοιχτή αυτή πρόσκληση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου:
 HYPERLINK "http://www.eurota.gr" www.eurota.gr
Πληροφορίες:

α). Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ευρώτα κ. Δημήτριος Διαμαντάκος, τηλ.: 6947 605061
β). Γραφείο Τύπου, τηλ: 2735360022

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ευρώτα
Δημήτριος Διαμαντάκος


NEWSLETTER