Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 15:19

Υποσχέσεις Νίκα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υποσχέσεις Νίκα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ 

Τη δέσμευση για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) που τον επισκέφθηκαν προχθές στο παλιό Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος προέβη στην πιο πάνω δέσμευση καθώς τα παιδιά -τα οποία συνοδεύονταν από εθελοντές και γονείς- έθεσαν στον Π. Νίκα τα ζητήματα βελτίωσης της προσβασιμότητας στην πόλη, της επαγγελματικής αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία, καθώς και της οργάνωσης και λειτουργίας ενός χώρου υποστήριξης των ΑμεΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο Π. Νίκας «γνωστοποίησε ότι η προσβασιμότητα θα βελτιωθεί με ένα έργο περίπου 120.000 ευρώ (β' φάση δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων). Εκανε λόγο, επίσης, για τον σχεδιασμό εκ μέρους του δήμου, όσον αφορά στην απασχόληση ΑμεΑ (φύλαξη, καθαρισμός πάρκων, παραγωγή ανθόφυτων και αγορά από το δήμο κ.λπ.), καθώς και για την προοπτική παραχώρησης κτηρίου από το δήμο για τη λειτουργία Κέντρου Υποστήριξης των ΑμεΑ».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER