Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 21:41

Εγκρίθηκε η παράταση προσφοράς για το παλιό νοσοκομείο από την Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας, όπως αναμενόταν, η παράταση ισχύος της οικονομικής προσφοράς της ΑΕΤΕΘ Α.Ε. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά εταιρεία στο διαγωνισμό για την επισκευή του παλιού νοσοκομείου, η οποία μετά την παραίτηση της ΑΚΤΑ ΑΤΕ κλήθηκε για τη συνέχιση του έργου. Παράλληλα έχει παραταθεί και η ισχύς της εγγυητικής επιστολής, και πλέον απαιτείται μόνο η διαπίστωση της γνησιότητάς της από την Τράπεζα Πειραιώς.
Η ΑΕΤΕΘ Α.Ε. είχε δώσει έκπτωση 51,27% έναντι 54% της ΑΚΤΑ ΑΤΕ. Εφόσον εντός 10 ημερών δεν υποβληθεί κάποια ένσταση, τότε η απόφαση κοινοποιείται επισήμως στην εταιρεία, κάτι που ουσιαστικά θεωρείται ως νόμιμη δέσμευση για την υπογραφή της σύμβασης, όπως τόνισε η διευθύντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Παναγιώτα Κουράκλη.
Προεκλογικό πυροτέχνημα και βραδυφλεγή βόμβα που θα σκάσει στα χέρια της δημοτικής αρχής χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά την υπόθεση κατασκευής νέου δημαρχείου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ψηφίζοντας λευκό. Υπέρ της επαναδημοπράτησης του έργου τάχθηκε ο επικεφαλής της “Πρωτοπορίας” Νίκος Φωτέας, καταψηφίζοντας. Παράλληλα έθεσε τον προβληματισμό, σε πόσα χρόνια μπορεί να αποσβεστεί ένα τέτοιο έργο που θα κοστίσει περί τα 6 εκατ. ευρώ, σε σχέση και με τα ενοίκια που ευελπιστεί να γλυτώνει ο δήμος ή το Δημόσιο μετά την αξιοποίησή του.