Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 07:47

Εκοψε πίτα η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" (βίντεο)

Γράφτηκε από την

«Ολες μας οι δράσεις είχαν πάντοτε ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, μιλώντας χθες βράδυ, στην εκδήλωση κοπής της πίτας του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», στο ξενοδοχείο «Rex».

Ο Μ. Μάκαρης, τονίζοντας ότι το 2016 στην Καλαμάτα σημαδεύτηκε από τις φονικές πλημμύρες και τη φυσική καταστροφή της 7ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι ο συνδυασμός του βρέθηκε κοντά στους δημότες που επλήγησαν, ενώ ταυτόχρονα επέκρινε δριμύτατα τη δημοτική αρχή ότι άφησε ανοχύρωτη την πόλη, χωρίς βασικές υποδομές.

Οξεία κριτική άσκησε επίσης ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας αναφερόμενος στην αποτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, προσπάθεια της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, κάνοντας λόγο για «σοβαρά λάθη» και «αλαζονεία» εκ μέρους της. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν επίσης ο Μ. Μάκαρης και για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακολούθησε παρουσίαση, εκ μέρους του, των προτάσεων που ο συνδυασμός του κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για διάφορα σημαντικά θέματα του δήμου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πολιτευτής Θανάσης Πετράκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος και Παναγιώτης Αλευράς, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα ως εκπρόσωπος της Π.Ε. Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, ο Παύλος Γκρέκης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και ο Παναγιώτης Μπασάκος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας.