Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 23:34

Δυτική Μάνη: Ζητούν να παγώσει η διαδικασία των δασικών χαρτών

Γράφτηκε από τον
Δυτική Μάνη: Ζητούν να παγώσει η διαδικασία των δασικών χαρτών

Να παγώσει η διαδικασία των δασικών χαρτών μέχρι αυτοί να διορθωθούν, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης με ομόφωνο ψήφισμα που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, στη σχετική πρόταση που έκανε προς το σώμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας, ζητείται:

«α) Πάγωμα όλης της διαδικασίας για τους δασικούς χάρτες, β) Διόρθωση των δασικών χαρτών με τη συνδρομή ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και αρμοδίων φορέων για να αρθούν οι αδικίες, γ) Κατάργηση των εξοντωτικών τελών που δεν επιτρέπουν στους θιγόμενους δημότες μας να ασκήσουν το έννομο συμφέρον υποβολής αντιρρήσεων».

Οπως υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό του ο δήμαρχος, «στους δασικούς χάρτες που ανακοινώθηκαν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη καθώς και τεράστιες αδικίες». Πρόσθεσε δε ότι «με την διαδικασία που ακολουθείται, «επιβραβεύονται όσοι νόμιμα ή παράνομα καθάρισαν τις ιδιοκτησίες τους πριν το έτος 2008 και τιμωρούνται οι νομοταγείς πολίτες που δεν έκαναν καμία παρέμβαση».

Σύμφωνα επίσης με τον Γ. Μαραμπέα, «το τέλος που καθορίστηκε για την υποβολή αντιρρήσεων είναι εξοντωτικό και απαγορευτικό, είναι όμως και άδικο», ενώ και «η προθεσμία των 60 ημερών κρίνεται ανεπαρκέστατη διότι η ενημέρωση και η πληρωμή, όπως και η υποβολή της ένστασης, γίνεται ηλεκτρονικά. Εκτιμώ ότι δεν θα προλάβει ούτε το 10% να υποβάλει ένσταση» υποστήριξε ο δήμαρχος.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER