Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 18:29

Διευκρινίσεις Γιαννημάρα για τους δασικούς χάρτες 

Γράφτηκε από την

Στην έγκριτη εφημερίδα σας το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου 2017 και στη σελίδα 8 υπήρχε ενημέρωση με θέμα «Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μάνης» για τους δασικούς χάρτες.

Θα θέλαμε λοιπόν κ. διευθυντά, επειδή δεν είναι πλήρης και σωστή η ενημέρωση των αναγνωστών σας να σας γνωρίσουμε πώς έχει η αλήθεια για το θέμα αυτό.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 είχε συνεδριάσει το Δ.Σ. του Δήμου Δυτικής Μάνης χωρίς να υπάρχει θέμα για τους δασικούς χάρτες στην ημερήσια διάταξή του. Πριν λοιπόν αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων της πρόσκλησης ο κ. δήμαρχος ζήτησε να ενημερώσει το Σώμα για το θέμα αυτό. Αφού μίλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο τέλος είπε ότι «θα μπορούσα να στείλω και μόνος μου το υπόμνημα που έχω ετοιμάσει αλλά θέλω και την ομόφωνη απόφασή σας. Δεν ζητάω ψήφισμα γιατί τα ψηφίσματα προκαλούν και τα πετάνε στο καλάθι των αχρήστων»

Τότε το λόγο ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Γιαννημάρας και είπε τα εξής: «α) Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα με τόσες επιπτώσεις για τους συνδημότες μας να έρχεται στο Δ.Σ. ως ενημέρωση. β) Δεν μπορεί το Δ.Σ. να πάρει απόφαση για ένα θέμα που είναι ως ενημέρωση, γι’ αυτό και ζητάω να τεθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για να νομιμοποιείται η οποιαδήποτε απόφαση του Δ.Σ.».

Μετά από έντονη συζήτηση τελικά αποφασίστηκε να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Μιλώντας λοιπόν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για το θέμα αυτό, αφού ενημέρωσε για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή των αναρτημένων δασικών χαρτών είπε ότι είναι απαράδεκτος ο τρόπος που ήρθε το θέμα στο Δ.Σ., αλλά ούτε και το υπόμνημα είναι η ενδεδειγμένη απόφαση, γι’ αυτό και ζήτησε αποφάσεις με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Ο κ. δήμαρχος δεν ήθελε να ακούσει καθόλου για τέτοιου είδους αποφάσεις λέγοντας πολλά και διάφορα, μεταξύ των οποίων και ότι με τσαμπουκάδες δεν λύνονται τα θέματα, χρησιμοποιώντας και άλλους χαρακτηρισμούς για την τοποθέτηση του κ. Γιαννημάρα.

Ο κ. Γιαννημάρας μετά από αυτό είπε ότι είναι απών για να μην είναι αιτία να φύγει υπόμνημα χωρίς ομοφωνία. Ετσι έγιναν τα πράγματα στο Δ.Σ. και αποφασίστηκε υπόμνημα με τις αρχές που αναφέρονται στην ενημέρωσή σας και όχι ψήφισμα.

Επειδή λοιπόν το θέμα είναι σοβαρό και ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε να γίνει έκτακτο Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένουμε…

 

Για τη μείζονα μειοψηφία

Ο επικεφαλής

Δημήτριος Γιαννημάρας