Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 21:05

Συνέλευση εργαζομένων στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Συνέλευση εργαζομένων στο Δήμο Τριφυλίας

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Τριφυλίας, με αυξημένη συμμετοχή. Συζήτησαν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, με κυριότερα τα οικονομικά και τον οργανισμό λειτουργίας, ενώ αποφάσισαν και τη δημιουργία συλλόγου.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών. Από το σύνολο των εργαζομένων που πήραν το λόγο εκφράστηκε αγωνία για την οικονομική κατάσταση που περιγράφεται από τους αιρετούς του δήμου. Στάθηκαν ακόμα στην ανάγκη καλύτερης οργάνωσης του δήμου και ειδικά σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ευθύνη της διοίκησης.
Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση ειπώθηκε ότι «θα πρέπει να σταματήσει το παραμύθι περί χρεοκοπίας του δήμου» γιατί κάνει κακό, εκτός και αν επιδιώκεται κάτι άλλο όπως το να δημιουργηθεί φόβος στους εργαζόμενους ότι ο δήμος -είτε λόγω αδράνειας είτε εσκεμμένα- οδηγείται σε επιτήρηση και άρα σε απολύσεις. Οπως τόνισαν, θέλουν εγγυημένες διαβεβαιώσεις για τη μισθοδοσία και δεν θα ανεχτούν ξανά αναφορές ότι η μισθοδοσία τους εξασφαλίζεται στο παρά πέντε.
Για την οικονομική κατάσταση μάλιστα επισημάνθηκε ότι οι μεγαλύτερες ευθύνες υπάρχουν στην Πολιτεία που δεν δίνει τους απαιτούμενους πόρους, σοβαρές όμως είναι και οι ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών όπως και της σημερινής για την εννεάμηνη διαχείρισή της. Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας τόνισαν οι εργαζόμενοι, αρκεί να υπάρχει καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών - και πάνω σε αυτό αναφέρθηκε η ανάγκη συγκρότησης του οργανισμού του δήμου το συντομότερο.
Επίσης αποφασίστηκε η συγκρότηση Συλλόγου Εργαζομένων και συγκεντρώθηκαν οι πρώτες 67 υπογραφές. Μάλιστα συγκροτήθηκε 7μελής επιτροπή η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία του συλλογικού οργάνου και θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους απέναντι στη δημοτική αρχή μέχρι να συγκροτηθεί ο σύλλογος.
Τα ζητήματα που θα θέσουν αμέσως στη δημοτική αρχή είναι η ψήφιση του οργανισμού του δήμου αλλά και η συγκρότηση των υπηρεσιών με βάση τον νέο οργανισμό.


NEWSLETTER