Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 21:03

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Ομόφωνο ψήφισμα για αναστολή της διαδικασίας για το δασολόγιο 

Γράφτηκε από την
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Ομόφωνο ψήφισμα για αναστολή της διαδικασίας για το δασολόγιο 

«Προσωρινή αναστολή της διαδικασίας για τον χαρακτηρισμό της εδαφοκάλυψης μέσα από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες», ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος. Και αυτό, όπως σημειώνει, «προκειμένου να θεσπιστεί νέο σύγχρονο νομοσχέδιο, με αρκετά μεταγενέστερο έτος βάσης της πρώτης φωτοερμηνείας σε σχέση με το 1945».   

Το Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος ζητεί ακόμα: «Κατάργηση του παραβόλου για την υποβολή αντίρρησης. Να μην επηρεαστεί η επιδότηση των καλλιεργειών από τα αποτελέσματα των δασικών χαρτών που έχουν ως έτος βάσης της πρώτης φωτοερμηνείας το 1945». 

Μετά τις αντιδράσεις για τους δασικούς χάρτες, το Δ.Σ. συνήλθε εκτάκτως το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη και στόχο την ενημέρωση για τις περαιτέρω ενέργειες των θιγόμενων πολιτών, όπως η υποβολή αντιρρήσεων. 

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο υπεύθυνος του Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη και προϊστάμενος του τμήματος χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας - δασολόγος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας και ο προϊστάμενος Δασονομείου Πύλου Κυριάκος Πίκουλας, οι οποίοι ενημέρωσαν και κατέθεσαν τις απόψεις της υπηρεσίας τους σχετικά με την ανάρτηση των χαρτών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενημερώθηκαν όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το τι ισχύει με τους δασικούς χάρτες, αλλά και για το περιθώριο αντίδρασης που υπάρχει.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, η ενημέρωση των πολιτών από το δήμο θα συνεχιστεί και σε άλλα μέρη του δήμου. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο "Rex" στη Χώρα, αύριο στις 6 το απόγευμα.


NEWSLETTER