Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 13:36

«Αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών» ζητάει και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών» ζητάει και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας

«Αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών, με σκοπό την αναμόρφωσή τους με άλλα κριτήρια και με αεροφωτογραφίες νεότερης χρονολογίας» ζητεί, μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας με ψήφισμά του, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα το σώμα -αφού σημειώνει ότι μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Μεσσηνίας «υπάρχει σοβαρή δυσαρέσκεια και η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευχάριστη»- επισημαίνει τα εξής:

«Επειδή η διαδικασία ως προς την χρονική προθεσμία των δύο ή τριών μηνών, κρίνεται ανεπαρκής. Επειδή, η όλη διαδικασία πρέπει να υποστηριχθεί από κατάλληλους επιστήμονες (τοπογράφους, μηχανικούς κ.λπ.), καθίσταται χρονοβόρος και δαπανηρή. Επειδή, τα τέλη για τις ενστάσεις έχουν προσδιοριστεί και φθάνουν από 45 έως 3.600 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των στρεμμάτων, δαπάνη η οποία είναι δυσβάσταχτη για τους ιδιοκτήτες, ιδιαίτερα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του δήμου μας, υπάρχει σοβαρή δυσαρέσκεια και η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Για όλα τα παραπάνω προτείνεται:

Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για να μπορέσουν, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι δημότες μας, να ανταποκριθούν στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις.

Να δοθεί τουλάχιστον διπλάσιος χρόνος ως προς την υποβολή τυχόν αντιρρήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Ζητάμε κατάργηση του δυσβάσταχτου τέλους υποβολής αντιρρήσεων, επειδή η οικονομική κατάσταση τόσο των ενδιαφερομένων δημοτών μας, όσο και γενικότερα της χώρας μας, δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών με σκοπό την αναμόρφωσή τους, για το δασικό τους χαρακτήρα με άλλα κριτήρια και με αεροφωτογραφίες νεότερης χρονολογίας.

Να γίνει αναστολή του νόμου ως προς την ποσόστωση των ασκεπών εκτάσεων των ορεινών κυρίως περιοχών και εφ’ όσον οι δασικοί χάρτες του 1945 δεικνύουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις με πεζούλια, αλώνια κ.λπ. και εφόσον η ασκεπής έκταση είναι μεγαλύτερη της δασικής, ολόκληρος ο αγρός να θεωρείται γεωργική γη».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER