Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 21:01

Καλαμάτα: Παραιτήθηκε από γραμματέας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος 

Γράφτηκε από την

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας υπέβαλε γραπτώς ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, γιατί δεν επικυρώνονται άμεσα τα πρακτικά των προηγούμενων συνεδριάσεων του Δ.Σ., ενώ κάνει λόγο για αμφισβήτηση των πρακτικών.

Στην επιστολή του, απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του Συμβουλίου, παρατηρεί ότι «τις τελευταίες συνεδριάσεις ύστερα από τα συνεχόμενα αιτήματα για την αιτιολογημένη και επιβεβλημένη επικύρωση των πρακτικών, δεν έχετε μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στο αίτημα».  

Υπενθυμίζοντας την έντονη αμφισβήτηση από συναδέλφους συμβούλους και παρατάξεις για το πρακτικό απόφασης (2/2016) του Δ.Σ. που είχε εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εκτιμά πως «τα πρακτικά είναι ευάλωτα σε περίπτωση προσβολής τους, μια και μέχρι σήμερα δεν έχουν τύχει οποιασδήποτε μορφής επικύρωσης».  Παρατηρεί πως «θα πρέπει να επικυρώνονται άμεσα στις επόμενες συνεδριάσεις αφού καθαρογραφτούν και σταλούν, όπως γίνεται και με τις προσκλήσεις των θεμάτων που αφορούν».

Καταλήγοντας, ο Μ. Αντωνόπουλος αναφέρει: «Επειδή μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ότι το αξίωμά μου ως γραμματέα δεν έχει να προσφέρει καμιά ουσιαστική η τυπική υπηρεσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους συναδέλφους μου και στους δημότες: Δηλώνω ότι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω ως υπηρεσία στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμοθετημένου οργάνου είναι η παραίτηση από το αξίωμα αυτό, και σας καλώ σε κάθε περίπτωση να πράξετε τα προβλεπόμενα από την σχετική νομοθεσία για τα συλλογικά όργανα Α’ και Β’ βαθμού των ΟΤΑ».