Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 18:24

Ενισχύεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ Φιλιατρών 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενισχύεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ Φιλιατρών 

"Μυθοπλασίες ευφάνταστου και νοσηρού νου που στερούνται σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητα" χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Τριφυλίας τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος του ΚΑΠΗ Φιλιατρών. Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει αναφορά και στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και τις θέσεις που προκηρύχθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του δήμου αναφέρει: «Τα δημοσιεύματα περί "κλεισίματος" του ΚΑΠΗ Φιλιατρών δεν μπορεί να αποτελούν τίποτα άλλο εκτός από μυθοπλασίες ευφάνταστου και νοσηρού νου. Πρόκειται για αναληθή δημοσιεύματα που στερούνται σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητα. Οι υπηρεσίες του δήμου γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο τις ανάγκες του σε προσωπικό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, γίνεται γνωστό πως ο δήμος υπέβαλε συνολικό αίτημα θέσεων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, για τις υπηρεσίες του και τα νομικά πρόσωπα. Για τον Φορέα Κοιν. Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού αιτήθηκε 5 θέσεις, εκ των οποίων 1 θέση ΔΕ Νοσηλευτή. Η συγκεκριμένη ειδικότητα μεταβλήθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε ΔΕ Κοινωνικού Επιμελητή και συμπεριλαμβάνεται στην προκήρυξη, με έργο την υποστήριξη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φιλιατρών. Στην ίδια προκήρυξη συμπεριλαμβάνεται θέση ΠΕ Κοινωνιολόγου καθώς και θέσεις ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας για την υποστήριξη και των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του δήμου. Στα πλαίσια του προγράμματος «Αθληση για όλους», το οποίο υλοποιεί ο φορέας, πραγματοποιείται «Ασκηση για την τρίτη ηλικία» στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών και για το σκοπό αυτό η θέση ΠΕ  Γυμναστή πρόσφατα καλύφθηκε. Κανείς δεν μπορεί να προσάπτει μομφές περί φωτογραφικών θέσεων, όταν η επιλογή των προσληφθέντων γίνεται από τον ΟΑΕΔ και με κριτήρια που ο ίδιος έχει ορίσει, χωρίς καμία ανάμειξη του δήμου. Η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού άλλων ειδικοτήτων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το έτος 2017, θα ολοκληρωθεί με τη λήψη σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβουλίων των νομικών προσώπων, περί προγραμματισμού των προσλήψεων 2017, εντός των προθεσμιών που θέτει το αρμόδιο υπουργείο. Είναι προφανές λοιπόν πως κάθε άλλο παρά το "κλείσιμο" του ΚΑΠΗ είναι στις προθέσεις του δήμου και η διασπορά τέτοιων αβάσιμων συμπερασμάτων ή ειδήσεων εξυπηρετούν μόνο σκοπιμότητες. Αξίζει να τονιστεί πως τόσο η κοινωνική λειτουργός, που υπηρετεί σε μόνιμη θέση στο ΚΑΠΗ, όσο και το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (1 κοινωνιολόγος, 3 οικ. βοηθοί και 3 νοσηλεύτριες) εξυπηρετούν κοινωνικά περιστατικά σε όλο το δήμο, πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των καθηκόντων τους. Ο Δήμος Τριφυλίας δεν εξαντλεί την κοινωνική του προσφορά σε γεύματα μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Στηρίζει με σεβασμό και συνδράμει τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με ποικίλους τρόπους, χωρίς τυμπανοκρουσίες και όπως αρμόζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Tέλος η λειτουργία των περισσότερων υπηρεσιών του δήμου πέραν της διοικητικής υποστήριξης -Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Γραφείου Υποστήριξης Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος και Γραφείου ΟΑΕΔ από τις αρχές 2016- στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών καταρρίπτουν με τον πλέον προφανή τρόπο τις συκοφαντικές αναφορές περί αποδυνάμωσης της πόλης των Φιλιατρών από τον ίδιο το δήμο. Ο Δήμος Τριφυλίας θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υποστήριξη των κοινωνικών του δομών και την κοινωνική του δράση με ευαισθησία, αίσθημα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης».

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER