Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 21:08

Στο ΕΣΠΑ ο βιολογικός του τέως Δήμου Πεταλιδίου

Γράφτηκε από τον

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΠΕΡΑΑ -το ειδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ- το έργο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού του τ. Δήμου Πεταλιδίου, έργο με συνολικό προϋπολογισμό 17,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή που είναι -όπως είπε- το «αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς της δημοτικής αρχής, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, χάρις βεβαίως και στην προεργασία που είχαν κάνει οι πρώην δήμαρχοι Πεταλιδίου Γιώργος Στραβόλαιμος και Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος».
Το έργο προορίζεται να επιλύσει το πρόβλημα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των οικιακών λυμάτων που αντιμετώπιζε η οικιστική ενότητα Πεταλιδίου, Καλαμακίου και Τζάνε. Στα υποέργα, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης των μελετών.
Ο Στ. Αναστασόπουλος ανήγγειλε μάλιστα ότι ήδη στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -την ερχόμενη εβδομάδα- θα γίνει τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού του δήμου, προκειμένου να ενταχθεί η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από το ΕΠΕΡΑΑ.


ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ
Εξ άλλου, ο δήμαρχος Μεσσήνης γνωστοποίησε ότι στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν προταθεί να ενταχθούν για χρηματοδότηση δύο έργα ενεργειακής αναβάθμισης που αφορούν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και το Δημοτικό Σχολείο Λογγάς, προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 185.319,24 και 85.164,67 ευρώ αντίστοιχα.
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο προβλέπεται εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος, συστημάτων αυτοματισμού και συστήματος αντιστάθμισης του λέβητα, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο Λογγάς η εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος, με στόχο και στις δυο περιπτώσεις την αυτόνομη παραγωγή ενέργειας.
Καταλήγοντας, ο Στ. Αναστασόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς την ΕΕΤΕΜ (Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών) Μεσσηνίας η οποία, όπως είπε, διενήργησε δωρεάν στο ένα από τα δύο σχολεία την ενεργειακή επιθεώρηση και την έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.