Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 21:20

1.000 σκουπιδοδέματα στον Αγιο Νικόλαο Πύλου

Γράφτηκε από τον
1.000 σκουπιδοδέματα στον Αγιο Νικόλαο Πύλου

Δοκιμαστικά λειτουργεί μέχρι τώρα ο δεματοποιητής στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, στον Αγιο Νικόλαο της Πύλου, αλλά ήδη έχουν συγκεντρωθεί 1.000 περίπου δέματα σκουπιδιών. Η  μεγάλη ανησυχία της δημοτικής αρχής ωστόσο είναι τι θα γίνει με την τύχη τους, πού θα πάνε, καθώς ο αριθμός τους συνεχώς θα αυξάνεται.
Την κατάσταση αυτή επεσήμανε στην "Ε'" με φανερή ανησυχία και αγωνία, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βασιλόπουλος που σημείωσε ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δεν τήρησε την υπόσχεσή του πως θα δινόταν λύση σ’ ένα τρίμηνο.
«Ο δεματοποιητής ολοκλήρωσε τη δίμηνη δοκιμαστική του λειτουργία και πλέον συζητάμε με το ΦΟΔΣΑ που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του, για να προχωρήσουμε σε μόνιμη λειτουργία», είπε ο κ. Βασιλόπουλος και παρατήρησε: «Περιμένουμε από τη ΔΕΚΕ να προχωρήσει τις διαδικασίες για την άδεια λειτουργίας που χρειάζεται. Ο δεματοποιητής εξυπηρετεί τη διαχείριση των σκουπιδιών σ’ όλο το Δήμο Πύλου - Νέστορος».
Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος προβληματίζεται και ανησυχεί, γιατί ήδη στο χώρο, στον παλιό σκουπιδότοπο της Πύλου, στον Αγιο Νικόλαο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 δέματα σκουπιδιών και τόνισε: «Πού θα πάνε τα δέματα; Κανείς δεν ξέρει και δε μας λέει. Ο περιφερειάρχης μας είχε πει ότι θα τα αναλάβει ο ανάδοχος της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Πέρασε, όμως, το πρώτο τρίμηνο που είχε πει και τα δέματα θα αυξάνονται. Δε θα αντέξει ο χώρος».
Ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε και το θέμα της χωματερής για την οποία «δεν έχει προβλεφθεί αποκατάσταση. Και το θέμα αυτό αφορά την Περιφέρεια».


NEWSLETTER