Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 16:03

Ενα βήμα πριν τη σύμβαση για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την

Σύντομα υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πύλου - Νέστορος και της εταιρείας «Μεσόγειος Α.Ε.» προκειμένου η δεύτερη να αναλάβει την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών του δήμου, στη θέση Αγιος Νικόλαος.

Αυτό γνωστοποιεί ο εν λόγω δήμος με σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι η πιο πάνω εταιρεία, η οποία προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε από τη δημοτική αρχή, ολοκλήρωσε και τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, το έργο της εταιρείας «περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία για τη μηχανική/χειρωνακτική διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών και των οργανικών υλικών, που περιέχονται στα απορρίμματα αστικού τύπου. Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα αξιοποιούνται άμεσα περαιτέρω, ενώ το οργανικό/βιοαποδομήσιμο κλάσμα θα κομποστοποιείται, σε ειδική ανοικτή πλατεία, πριν την αξιοποίησή του, ανάλογα και με την ποιότητά του. Τυχόν υπολείμματα της διεργασίας θα διατίθενται σε κατάλληλους αδειοδοτημένους χώρους τελικής διάθεσης.

Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν στη θέση Αγιος Νικόλαος, εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πύλου, σε έκταση περίπου 45 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή περικλείει και τον ΧΑΔΑ Πύλου, επιφάνειας 7,5 στρεμμάτων, που αποκαθίσταται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι υπάρχει δυνατότητα παράλληλης επεξεργασίας και ποσοτήτων από τα δεματοποιημένα σύμμεικτα απορρίμματα, που βρίσκονται στον χώρο από την προηγούμενη διαχείριση».

Σύμφωνα, τέλος, με την ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, το έργο της εταιρείας αφορά την «προσωρινή μεν, αλλά ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου, πλήρως συμβατή και συνεργιστική με τον υπό αναθεώρηση περιφερειακό σχεδιασμό, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ισχύοντος εθνικού σχεδιασμού».