Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 17:16

"Μάγια" με αλάτι στο Χατζή κατήγγειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Αλατισμένα βρήκαν τα γραφεία στο δημοτικό κατάστημα του Χατζή, οι υπάλληλοι, όταν το άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας.

Το πρωτότυπο αυτό γεγονός ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο κι ενημέρωσε πως η Αστυνομία κάνει έρευνα και ο ίδιος θα υποβάλει μήνυση.

«Ολα τα γραφεία ήταν γεμάτα αλάτι», είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε πως «δε βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και κλειδιά έχουν 4 άτομα». Ρωτώντας και μαθαίνοντας τι σημαίνει το αλάτι, ανέφερε πως «ρίχνουν αλάτι για να φύγει κάποιος» κι εκτίμησε «για να φύγω το γρηγορότερο δυνατό».

Ακόμα, ανακοίνωσε πως «τοιχοκόλλησαν στο Χατζή ότι κάνω πολιτική δίωξη σε υπάλληλο, που μετακινήθηκε με απόφασή μου στη Μεσσήνη».

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χατζή Αντωνία Βαμβακά αντέδρασε και υποστήριξε πως «αν υπονοείτε ότι το έκανα εγώ, μακριά από μένα τέτοια ενέργεια». Και πρόσθεσε ότι «μου έδωσαν το κλειδί, δεν το ήθελα». Για την τοιχοκόλληση και τη μετακίνηση του υπαλλήλου, είπε πως «με ρωτάνε στο χωριό τι έγινε με τον υπάλληλό μας και δεν ήξερα. Εβγαλα την απόφαση από το "Διαύγεια" σε αντίτυπα κι έλεγα "ορίστε κύριοι, η απόφαση του δημάρχου"'». Μάλιστα, καταφερόμενη κατά του δημάρχου υποστήριξε ότι «μας φέρατε υπάλληλο με δόλο και  πήρατε το δικό μας» και πρόσθεσε: «Τώρα έχουμε γκρίνιες και κουτσομπολιά. Με άλλους που είναι παράνομοι, ταυτίζεστε. Αύριο στην εφημερίδα θα τα δείτε».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος έκανε λόγο για «πρωτοφανείς μεθόδους που ακολουθούνται» κι επέκρινε το δήμαρχο πως άλλαξε την ομάδα που δούλευε και απέδιδε για την τοπική κοινωνία. Και ζήτησε να επανέλθει ο υπάλληλος στο Χατζή.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι η μία υπάλληλος πήγε στο Χατζή από το ΚΕΠ Αίπειας με κοινωνικά κριτήρια, καθώς μένει στη Χώρα, ενώ είναι πρόθυμη και κάνει όλα τα ρεπό στις άλλες Δημοτικές Κοινότητες και στο Τρίκορφο. Η άλλη υπάλληλος (μένει στην Καλαμάτα) πήγε στο Χατζή (μετά από άδεια), γιατί εκεί ήταν η οργανική της θέση, αφού δε δέχθηκε να εργαστεί στο Δημοτολόγιο της Μεσσήνης, όπου υπάρχει ανάγκη και ζητούσε να πάει στο γειτονικό ΚΕΠ της πόλης. 

Ο κ. Αναστασόπουλος, πάντως, δεν πείστηκε και υποστήριξε ότι «οι μετακινήσεις είναι σκόπιμες και αποβλέπουν αλλού».

Γ.Σ.