Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 18:22

Βολές από την αντιπολίτευση για τη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βολές από την αντιπολίτευση για τη Μαραθόλακκα

 

Κριτική στη δημοτική αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα και για την επιλογή της να ταχθεί υπέρ της κεντρικής διαχείρισης σε επίπεδο Περιφέρειας, ασκήθηκε χθες το μεσημέρι, από τις μειοψηφίες, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Η συνεδρίαση αφορούσε την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της σύμβασης για τη "λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση - αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (κομπόστ - ανακυκλώσιμα - κ.λπ.)". Εγκρίθηκαν το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας από 7/12/2016 μέχρι 17/1/2017 και η αποζημίωση της αναδόχου εταιρείας για το εν λόγω διάστημα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης παρατήρησε ότι «με τη Μαραθόλακκα ο Δήμος Καλαμάτας έχει μπει σε περιπέτειες. Εχει μπει σε φαύλο κύκλο, κάθε φορά πρέπει να κάνουμε βελτιώσεις». Επεσήμανε πως «πλάστιγγα έγειρε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης στην Πελοπόννησο από την αλλαγή θέσης 180 μοιρών του Δήμου Καλαμάτας».

Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος έκανε λόγο για προβλήματα ευστάθειας πρανών από τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα. Και παρατήρησε πως «ο Δήμος Πύλου - Νέστορος πέτυχε στο διεθνή διαγωνισμό που έκανε για την προσωρινή διαχείριση, ενώ εμείς πάμε μήνα με το μήνα».

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι «ο εκβραχισμός στη Μαραθόλακκα γίνεται για την ευστάθεια των πρανών» και ανέφερε πως ο Δήμος Πύλου - Νέστορος έκανε προσπάθεια για 2 χρόνια και είχε μία προσφορά.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επέμεινε ότι «έχει αποφασιστεί η κεντρική διαχείριση από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια» και ανέφερε πως «οι δήμοι ψήφισαν υπέρ της κεντρικής, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση». Είπε ότι προχωράει με αργούς ρυθμούς η διαδικασία της αποκατάστασης στη Μαραθόλακκα, "καρφώνοντας" την Περιφέρεια, και σημείωσε πως «θα χρειαστεί να προτείνουμε αύξηση τελών με την κεντρική διαχείριση. Η ΤΕΡΝΑ θα πληρώνεται από το λογαριασμό της ΔΕΗ». Υποστήριξε ότι «αν κάτι γίνεται στην Πελοπόννησο στην ανακύκλωση, γίνεται από το Δήμο Καλαμάτας». Εκτίμησε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ποιος θα φορτωθεί το πολιτικό κόστος και παρατήρησε πως είναι μονόδρομος η κεντρική διαχείριση, αφού για την τοπική δεν υπάρχει οικονομική και θεσμική υποστήριξη από την κυβέρνηση.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER