Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 14:09

1,7 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου στο Σύνδεσμο Μεθυδρίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Υδατικών Έργων Μεθυδρίου σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης (Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» το έργο: «Αντικατάσταση Κεντρικού Δικτύου Υδρευσης από αμίαντο προς Στενό Αγιωργίτικα - Παρθένι - Ελαιοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Κορυθίου του Δήμου Τρίπολης» μελέτης και προϋπολογισμού 1.700.000,00€.
Πιο αναλυτικά το έργο εντάχθηκε με την υπ. αριθ. 2339/3-10-2011 απόφαση ένταξης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στον Άξονα Προτεραιότητας 08 –«Αειφόρος ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» στο Θεματικό Κωδικό Προτεραιότητας -45- «Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό).
Στο έργο προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης από αμίαντο με καινούργιους από πολυαιθυλένιο. Προκείτε για εξωτερικό υδραγωγείο που θα τροφοδοτεί τις δεξαμενές των Τοπικών Κοινοτήτων Στενού, Αγιωργιτίκων, Παρθενίου και Ελαιοχωρίου. Το συνολικό μήκος του δικτύου θα είναι 21.010m και θα κατασκευαστεί από αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς (Φ 180, Φ 160, Φ 110, Φ 90) ονομαστικής πίεσης 16 at. (PN 16). Στο νέο δίκτυο θα τοποθετηθούν δικλείδες διακοπής και έλεγχου  αεραξαγωγοί, εκκενωτές και υδρόμετρα νέου τύπου στα κεντρικά σημεία διακλάδωσης των δικτύων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου
Ιωάννης Δημ. Κατσίρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER