Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 09:14

Αυτοψία στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου

Γράφτηκε από τον
Αυτοψία στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου

 

Αυτοψία και σύσκεψη για την προώθηση μελετών που έχουν να κάνουν με την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας αλλά και με το κτήριο Κάμπρα, πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Δήμητρα Πίκουλα προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογικών Εργων και Μελετών, ενώ παρών ήταν τόσο ο δήμαρχος Τριφυλίας όσο και μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου. 

Σε ό,τι αφορά τη μελέτη για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου που ξεκινά από το ηρώο και φτάνει μέχρι το κάστρο -περιλαμβάνοντας και έναν τοίχο που έχει πέσει ακριβώς κάτω από το τμήμα της κεντρικής πλατείας-, ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό κι έγινε περιγραφή για το τι ακριβώς σχεδιάζεται στην περιοχή. Συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα που άπτονται αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν επιπλέον σχέδια για κάποια σημεία.

Σε ό,τι αφορά το κτήριο Αντωνόπουλου (Κάμπρα), υπάρχει έτοιμη μελέτη από τον δήμο για την άρση επικινδυνότητας του κτηρίου, προκειμένου να μην γκρεμιστεί αλλά και να μην αποτελεί κίνδυνο για τους πεζούς, η οποία μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα. Από την άλλη όμως θα πρέπει να γίνει μια ακόμη μελέτη για τη συντήρηση και ανάδειξη του κτηρίου η οποία περνά σε δεύτερο χρόνο.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER