Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 16:17

Προσφυγή κατά του προστίμου της Περιφέρειας για τη χωματερή της Πύλου

Γράφτηκε από τον
Προσφυγή κατά του προστίμου της Περιφέρειας για τη χωματερή της Πύλου

Προσφυγή κατά του προστίμου των 30.000 ευρώ, που επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για το χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στον Αγιο Νικόλαο της Πύλου, πρόκειται να ασκήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος.

Αυτό αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι προσφυγή θα ασκηθεί και κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που απέρριψε την αίτηση θεραπείας του δήμου κατά του προστίμου.

Με την απόφασή της για τις προσφυγές η Οικονομική Επιτροπή εξουσιοδοτεί το δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επέβαλε το πρόστιμο των 30.000 ευρώ, για τη φωτιά στη χωματερή του Αγίου Νικολάου στην Πύλο, τον Ιούνιο του 2014, μετά από 2 και πλέον χρόνια, στις 6 Σεπτεμβρίου 2016.

Η επιβολή του προστίμου, σύμφωνα με την απόφαση, στηρίχθηκε σε «εισήγηση του Κ.Ε.Π.ΠΕ. Π.Ε. Μεσσηνίας στην από 25/6/2014 έκθεση αυτοψίας, του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Π.Ε. Μεσσηνίας, «όπου διαπιστώθηκε να λειτουργεί Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) του Δήμου Πύλου - Νέστορος στη θέση Αγιος Νικόλαος του Δήμου Πύλου – Νέστορος, Π.Ε. Μεσσηνίας, κατά παράβαση ΚΥΑ και απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ».

Πέρα απ’ αυτό επισημαινόταν «η πλημμελής τήρηση των ελάχιστων μέτρων λειτουργίας του ΧΑΔΑ και η διαπιστωθείσα ανάφλεξη απορριμμάτων, από τις οποίες και αναδυόταν δύσοσμος καπνός που συντελούσε στη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών και πρόκληση κινδύνου για τη δημόσια υγεία».

Γ.Σ.


NEWSLETTER