Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 17:08

Μοιράζει σε συλλόγους τον Σιδηροδρομικό Σταθμό ο Νίκας 

Γράφτηκε από την

Χώρους του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας σε συλλόγους μοιράζει ο δήμαρχος Π. Νίκας, ενώ σχεδιάζει την ενίσχυση της περίφραξης του σταθμού για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οπως ανακοινώθηκε, χθες ο δήμαρχος και στελέχη του δήμου επισκέφθηκαν τους χώρους του Σταθμού, σημαντικό μέρος των οποίων έχει εκμισθωθεί στο δήμο. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε όλους τους χώρους, όπου ήδη λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο παλιό καφενείο και ο όροφος έχει παραδοθεί για χρήση στο Μουσικό Ομιλο "Ορφεύς".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένας οικίσκος στη δυτική πλευρά θα παραχωρηθεί στο σύλλογο "Ελληνομνήμονες", όπου θα λειτουργήσει μουσείο και δύο οικίσκοι στη νοτιοανατολική πλευρά θα αποδοθούν στο Σύλλογο ΑμεΑ και στο Σύλλογο Τυφλών. Οι δύο σύλλογοι θα μεταφερθούν εκεί από οικίσκους στο Ανατολικό Κέντρο, οι οποίοι θα δοθούν στο ΕΚΑΒ, που έχει άμεση ανάγκη χώρων για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ακόμα, ο δήμος θα περιφράξει τη νότια πλευρά του σταθμού και θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια του χώρου σε 24ωρη βάση. Οι είσοδοι στο χώρο του Σταθμού θα κλείνουν κάθε βράδυ με τη φροντίδα της Δημοτικής Αστυνομίας.