Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 16:50

Αυλωνίτες της Αθήνας κατά Κατσίβελα 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αυλωνίτες της Αθήνας κατά Κατσίβελα 

Παρωδία χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας την συνάντηση που είχαν την Κυριακή το απόγευμα οι σύλλογοι της Τριφυλίας στην Αθήνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα. Σε σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν το δήμαρχο για ανυπαρξία, καθώς ζητήματα που έχουν θέσει εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν διευθετηθεί. Επίσης καταγγέλλουν το δήμαρχο για ρατσιστική και μισαλλόδοξη στάση με αφορμή αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τους μετανάστες.

Αναφορά γίνεται και στην στάση άλλων συλλόγων που εμφανίζονται να παρακαλούν σαν υπήκοοι τον μεγάλο αφέντη, τονίζοντας: «Οσο συμπεριφέρεστε σαν ραγιάδες, σαν ραγιάδες θα ασκούν την εξουσία πάνω σας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Αυλωνιτών εκπροσωπούμενος από τρία μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκε στην συνάντηση των συλλόγων με το δήμαρχο Τριφυλίας, την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας. Σε μια συνάντηση παρωδία, παρακολουθήσαμε έναν δήμαρχο ο οποίος διεκπεραιωτικά και μόνο προσπαθούσε να επιχειρηματολογήσει πάνω στο γιατί δεν έχει κάνει τίποτα ουσιώδες τα δύο χρόνια της δημαρχίας του. Εμείς καταγγείλαμε τον δήμαρχο για την ανυπαρξία του, τον καταγγείλαμε για το ότι από τα ζητήματα που του είχαμε θέσει στην αντίστοιχη συνάντηση δυο χρόνια πριν, δεν έχει διευθετηθεί ούτε ένα και ξανακαταθέσαμε τα ίδια αιτήματα. Απαιτήσαμε: i) να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη, που είναι υποχρεωμένος από το νόμο να φτιάξει ο δήμος για το κοινοτικό γραφείο στην πλατεία. ii) να γίνουν έργα υποδομής στο δίκτυο ύδρευσης για να μην ξεμένουμε από νερό το καλοκαίρι iii) να λυθεί το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα και βρομάει ο τόπος. Η απάντηση του δημάρχου ήταν στο πρώτο ζήτημα πως δεν έχει αρχίσει και δεν πρόκειται να γίνει μελέτη για το γραφείο. Ακουσον άκουσον, δήλωσε ευθαρσώς πως θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το κουφάρι στην πλατεία μας χωρίς να μπορούμε να το πειράξουμε. Αραγε οι εκλεγμένοι από το χωριό μας, που άλλα μας λένε δυο χρόνια, είναι γνώστες αυτής της θέσης; Στο δεύτερο ζήτημα δεν απάντησε καν, οπότε ετοιμάστε τους κουβάδες σας και αυτό το καλοκαίρι δεν θα έχουμε νερό. Στο τρίτο ζήτημα απάντησε! Πως στις προηγμένες χώρες οι άνθρωποι βγάζουν τα σκουπίδια τους όταν περνάει το σκουπιδιάρικο! Μας είπε και απολίτιστους και ανανέωσε το ραντεβού με την βρώμα! Σε άλλα γενικότερα ζητήματα που θέσαμε, αναφερθήκαμε στις καταγγελίες εις βάρος του δήμου για την μη συμμόρφωση με τον νόμο για την προστασία του περιβάλλοντος του Κυπαρισσιακού Κόλπου και τον καλέσαμε να συμμορφωθεί γιατί για εμάς το περιβάλλον δεν είναι κάτι που το κάνουμε ό,τι θέλουμε στο παρόν, αλλά έχουμε υποχρέωση να το διαφυλάξουμε για αυτούς που έρχονται μετά από εμάς. Ο δήμαρχος ούτε και σε αυτό απάντησε. Καταγγείλαμε επίσης τον δήμαρχο για την παράνομη χωματερή που καίει και μολύνει όλη την Τριφυλία και για την αδυναμία του να δώσει μια δίκαιη και περιβαλλοντικά καθαρή λύση. Ο δήμαρχος ένιψε τας χείρας του και σε αυτό το ζήτημα. Τέλος, τον καταγγείλαμε για την ρατσιστική και μισαλλόδοξη στάση του δημάρχου να κηρύξει τους μετανάστες ανεπιθύμητους με δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος είχε το θράσος  να απαντήσει πως οι αποφάσεις πάρθηκαν για να κάνει πολιτικό παιχνίδι  εναντίον της κυβέρνησης. Παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Στα αιτήματα όλων των άλλων συλλόγων ο δήμαρχος τους παρέπεμπε στις αρμόδιες υπηρεσίες σαν να επρόκειτο για κάποιον κλητήρα. Εξού και ο χαρακτηρισμός παρωδία. 

Υ.Γ.: Θα θέλαμε να τονίσουμε την αλγεινή εντύπωση που μας έκανε η στάση των περισσότερων από τους άλλους συλλόγους που εμφανίζονταν να παρακαλούν τον δήμαρχο να τους βοηθήσει σαν να ήταν υπήκοοι μπροστά στον μεγάλο αφέντη. Μας συγχωρείτε συντοπίτες, αλλά όσο συμπεριφέρεστε σαν ραγιάδες, σαν ραγιάδες θα ασκούν την εξουσία πάνω σας».

Η σχετική ανακοίνωση υπογράφεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και πιο συγκεκριμένα από τους: πρόεδρος Βασίλης Κολέτσος, αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαγεωργίου, γραμματεύς Κωστής Λιακόπουλος, ταμίας Δήμητρα Κεραμυδά και μέλος Ορφέας Καπερώνης.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER