Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 09:24

Αξιοποιούνται τα διατηρητέα στον πεζόδρομο Αριστομένους - Για μίσθωση το "Αχίλλειον"

Γράφτηκε από τον
Αξιοποιούνται τα διατηρητέα στον πεζόδρομο Αριστομένους - Για μίσθωση το "Αχίλλειον"

 

Αλλάζει η εικόνα στον πεζόδρομο της Αριστομένους, αναβαθμίζεται και αναπτύσσεται η εμπορική του χρήση.

Το "Αχίλλειον" είναι το τελευταίο διατηρητέο που μένει προς αξιοποίηση. Και ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζεται να το βγάλει σε δημοπρασία για μίσθωση κι επισκευή.

Για άλλα διατηρητέα στον πεζόδρομο και την οδό Αριστομένους υπάρχουν θετικές εξελίξεις, μετά από αυτές για τα κτήρια Αλιφέρη (πουλήθηκε μέσω ΤΑΙΠΕΔ και θα γίνει εμπορικό κέντρο) και Ανδρεάκου (απέναντι από το Δημαρχείο, νοικιάστηκε από θυγατρική της πολυεθνικής Zara και θα γίνει κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων). 

Για ενοικίαση, επισκευή και αξιοποίηση προχωράει το κτήριο Δημητρούλια (στον όροφο είναι το παλιό ξενοδοχείο "Ακρόπολις").

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικά είναι τα νέα και για την αποκατάσταση του κτηρίου Ρεμπουτσάκου (Αριστομένους και Βασ. Κωνσταντίνου, στο ισόγειο ήταν το καθαριστήριο Παντελόπουλου),

Οσον αφορά το "Αχίλλειον" που ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας, ο δήμος προγραμματίζει δημοπρασία για τη μίσθωση κι επισκευή του διατηρητέου - παλιού διατηρητέου ξενοδοχείου.

Στον όροφο μπορεί να λειτουργήσει ξενοδοχείο και το ισόγειο να αξιοποιηθεί για εμπορική χρήση, ενώ δεν αποκλείεται ο δήμος να αφήσει ελεύθερες τις χρήσεις, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και ο επενδυτής - ανάδοχος να το αξιοποιήσει, όπως θέλει, όπως κρίνει ότι θα αποδώσει καλύτερα. Τα μισθώματα θα αφαιρεθούν από το κόστος των επισκευών που θα πραγματοποιηθούν από τον επενδυτή, όπως έγινε και με το "Τουριστικό" Ταϋγέτου.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER