Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 15:44

Ο Στάθης Αναστασόπουλος για τη διάσωση του Δημόσιου Ταμείου στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Στάθης Αναστασόπουλος για τη διάσωση του Δημόσιου Ταμείου στη Μεσσήνη

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης" Στάθης Αναστασόπουλος ζητά από τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη τους λόγους για τους οποίους δεν διασώθηκε το ιστορικό κτήριο, το οποίο στέγαζε το Δημόσιο Ταμείο στο Νησί. Μάλιστα ζητά να προσκομιστούν από το δήμο όλα τα έγγραφα και η άδεια κατεδάφισης του κτηρίου, που μαζί του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, καταστράφηκαν και τα αρχεία που υπήρχαν μέσα σε αυτό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στάθη Αναστασόπουλου έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσώνης αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί το βάρος της ευθύνης της θέσης που κατέχει. Αναφερόμαστε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στο θέμα που προέκυψε σχετικά με την καθαίρεση του κτηρίου του παλιού Δημόσιου Ταμείου Μεσσήνης. 

Ενα κτήριο που διαθέτει αναμφισβήτητα ιστορική και πολιτισμική αξία για την πόλη της Μεσσήνης, όχι μόνο το ίδιο το κτήριο αλλά και τα έγγραφα που υπήρχαν μέσα σε αυτό, τα οποία αφορούσαν οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των δημοτών μας. Τα έγγραφα αυτά καταστράφηκαν από την κατεδάφιση του κτηρίου για λόγους επικινδυνότητας.

Κατανοούμε πλήρως την αναγκαιότητα άρσης της επικινδυνότητας του κτηρίου και την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των διερχομένων πλησίον αυτού.

Ο κ. Τσώνης όμως στην τοποθέτησή του για το θέμα αυτό και ύστερα από σκληρή κριτική του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας Γιώργου Αθανασόπουλου και τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν, ανέφερε ότι την ώρα της κατεδάφισης παρευρίσκετο και η προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Μηλίτση. 

Πέρασε μια μέρα για να καταλάβει την γκάφα του και προσπαθεί με άλλο ψέμα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η αλήθεια είναι σκληρή για τον κ. Τσώνη. Σαφώς και ανέφερε το όνομα της κ. Μηλίτση και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο που το έκανε. Μήπως για να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση των δημοτών για την κατεδάφιση ενός σπουδαίου στοιχείου της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας, όπως μπορεί να αποτελεί ένα κτήριο που ανεγέρθη στα τέλη του 1800;

Αναμένοντας την εν λόγω εξήγηση, σαν μείζονα μειοψηφία ζητάμε να μας προσκομιστούν άμεσα τα έγγραφα και όλες τις άδειες που έλαβε ο δήμος και καθιστούν νόμιμη την κατεδάφιση, καθώς επίσης να απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα:

1. Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για την αποφυγή της κατεδάφισης και την πιθανή αξιοποίησή του, διασφαλίζοντας συγχρόνως την άρση της επικινδυνότητας. 

2. Γιατί δεν έγινε άρση της επικινδυνότητας με κατεδάφιση του πρώτου μόνο ορόφου. 

3. Γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια περισυλλογής των εγγράφων που υπήρχαν μέσα.

4. Πού μεταφέρθηκαν τα υλικά κατεδάφισης και ιδιαίτερα που αποθηκεύτηκε η πέτρα που αφαιρέθηκε και αν υπάρχει σχετική πρόταση περαιτέρω αξιοποίησή της».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER