Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 17:15

Αδιαφορία φορέων για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Μόνο 7 από τους 32 φορείς που μετέχουν, παραβρέθηκαν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Καλαμάτας, στην επαναληπτική συνεδρίασή της, προχθές το βράδυ, για το σχεδιασμό στη διαχείριση απορριμμάτων του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Και αυτοί οι λίγοι, με ελάχιστους δημότες που ενδιαφέρονται λόγω γειτνίασης με τον προτεινόμενο χώρο και με συμβούλους των μειοψηφιών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία προσωρινού κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (στο πρώην πεδίο βολής), κοντά στο Νέδοντα.

Στις άλλες προβλέψεις του σχεδιασμού συμφώνησαν. Και αυτές αφορούν ένα σταθερό Πράσινο Σημείο (πλησίον της ΜΟΛΑΚ), ένα κέντρο ανακύκλωσης μικρής κλίμακας (νότια του ΒΙΟΠΑ), 9 Πράσινα Σημεία Γειτονιάς και 5 σημεία κομποστοποίησης,

Τα Πράσινα Σημεία Γειτονιάς (χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, γυαλί, οργανικά) προβλέπονται: Στο Ανατολικό Κέντρο επί της Ιλάρχου Κουρκουτά, στο Δυτικό Κέντρο, στο τέλος της Νέδοντος - πλησίον αντλιοστασίου ΔΕΥΑΚ, στο δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο πάρκο Αλμυρού και στις Δημοτικές Ενότητες Αρφαρών, Θουρίας και Αριος.

Οι χώροι που προτείνονται για τη δημιουργία σημείων κομποστοποίησης (κλαδεμάτων), είναι: Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο Ανατολικό Δημοτικό Πάρκο, στο Δυτικό Δημοτικό Πάρκο, στο Δημοτικό Φυτώριο και στο ΒΙΟΠΑ.