Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 13:38

Στο Σκουρλέτη ο Νίκας για σκουπίδια και Μπιρμπίτα

Γράφτηκε από την

Οικονομική στήριξη από το υπουργείο Εσωτερικών για την αύξηση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, καθώς και τη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων που θα πηγαίνουν στην κεντρική διαχείριση, ζήτησε χθες στην Αθήνα, από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος κάλεσε τον υπουργό να έρθει στην Καλαμάτα, για να εγκαινιάσει μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το νέο Δημαρχείο.

Ακόμα, του ζήτησε να επανεκκινήσει η συζήτηση για την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της Μπιρμπίτας, με ευθύνη του δήμου, ώστε να μετεγκατασταθούν εκεί οι τσιγγάνοι από το Πολυκλαδικό.

Για το θέμα της στήριξης της ανακύκλωσης ο κ. Σκουρλέτης παρέπεμψε τον κ. Νίκα στη γ.γ. του ΕΠΠΕΡΑΑ, ενώ άφησε ανοιχτή και τη χρηματοδότηση από το υπουργείο.

Για τους τσιγγάνους ο υπουργός ενημέρωσε ότι έχει συσταθεί ειδική γραμματεία για τη διαχείρισή τους και παρατήρησε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει.

Συζήτησαν, ακόμα, ζητήματα λειτουργίας της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας και αδυναμίας κάλυψης άλλων δήμων, ελλείψεων σε προσωπικό, ανταποδοτικών τελών, ενώ ο υπουργός απάντησε αρνητικά στο αίτημα παράτασης συμβάσεων υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ με 8μηνο.