Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 21:08

Αλυτο το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Κινητικότητα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ προς την κατεύθυνση της επίλυσης στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο Δήμο Μεσσήνης διαπιστώνει ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε -«κατ’ οικονομία» όπως δηλώνει- να παρατείνει την προθεσμία της 5ης Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της οποίας η δημοτική αρχή θα προσέφευγε αρμοδίως, σύμφωνα και με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Διευκρινίζοντας ο δήμαρχος είπε ότι αναμένεται επιστολή του προέδρου του ΚΤΕΛ προς το δήμο, με την οποία θα γνωστοποιεί ποια δρομολόγια αδυνατεί να εξυπηρετήσει. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος λέει, είπε ο Στ. Αναστασόπουλος, ότι θα επιδοτούνται οι γονείς για να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο.
Ο άλλος λόγος που βάρυνε, σύμφωνα με το δήμαρχο, στην απόφασή του αυτή είναι ότι -όπως είπε- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύθηκε απέναντί του πως θα υπάρξει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Τα παραπάνω σημείωσε ο Στάθης Αναστασόπουλος, στη χθεσινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Ε».
Ο δήμαρχος αποδέχθηκε ότι συνεχίζει να υφίσταται πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών, αν και αυτό -όπως δήλωσε- δεν είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι σε άλλους δήμους του νομού:
«Οι εντυπώσεις που δημιουργούνται για ευθύνες του Δήμου Μεσσήνης είναι κατασκευασμένες» συνέχισε ο δήμαρχος Μεσσήνης, υποστηρίζοντας ότι υπεύθυνος είναι υπηρεσιακός παράγοντας του υπεραστικού ΚΤΕΛ:
«Σε δύο διευθύντριες γυμνασίων που ρώτησαν απάντησε ότι ο δήμος δεν έχει εκδώσει δρομολόγια. Ουδέν αναληθέστερον -αλλά και συκοφαντικό ταυτόχρονα- διότι τα δρομολόγια έχουν αποτυπωθεί στη διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε ο Δήμος Μεσσήνης στις 30 Αυγούστου» είπε ο Στ. Αναστασόπουλος.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης επέμεινε ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία παρέτεινε την ισχύ των περυσινών συμβάσεων μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας οφείλει να δώσει εντολή στον ανάδοχο -το υπεραστικό ΚΤΕΛ δηλαδή- να δώσει λύση.