Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 08:11

Ελεγχόμενη στάθμευση και το μεσημέρι στα πάρκινγκ του Νέδοντα

Γράφτηκε από την

 

Και το μεσημέρι (από τις 2 έως και τις 5) σχεδιάζεται να λειτουργούν με ελεγχόμενη στάθμευση τα πάρκινγκ στο Νέδοντα.

Αύριο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αναμένεται να αποφασίσει τη συγκεκριμένη τροποποίηση του κανονισμού εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης για το κεντρικό και το βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι «λόγω της χρήσης μηχανικών μέσων δημιουργούνται τεχνικά προβλήματα κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας με διακεκομμένο ωράριο. Η κατάργηση του διακεκομμένου ωραρίου και η θέσπιση ενιαίου δεν θα αποφέρει αύξηση των εσόδων κατά τις μεσημεριανές ώρες, αλλά κρίνεται αναγκαία για τη σωστή χρήση και λειτουργία των μηχανικών μέσων».

Ετσι, λοιπόν, για τα πάρκινγκ του Νέδοντα προτείνεται να εφαρμόζεται ωράριο συνεχούς λειτουργίας από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Και στα πάρκινγκ αυτά, το Σάββατο η ελεγχόμενη θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 

Σε όλη την άλλη πόλη η ελεγχόμενη θα συνεχίσει στο ίδιο μέχρι τώρα ωράριο, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 8 με 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ. Η ελεγχόμενη σε όλη την Καλαμάτα δεν θα εφαρμόζεται τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.