Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 08:54

Επίδειξη ισχύος Νίκα στον Σαμαρά στις αλλαγές αντιδημάρχων

Γράφτηκε από τον
Επίδειξη ισχύος Νίκα στον Σαμαρά στις αλλαγές αντιδημάρχων

Εκτεταμένες αλλαγές και χωρίς κομματικές ισορροπίες, επιδιώκοντας να δείξει ότι είναι ισχυρός και δεν υπολογίζει τον Αντ. Σαμαρά, ετοιμάζει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, για τους νέους αντιδημάρχους.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος, χθες στην "Ε", απαντώντας σε ερωτήσεις για τις αλλαγές που θα γίνουν στη δημοτική αρχή, στις αρχές Μαρτίου, για τα υπόλοιπα 2,5 χρόνια.

«Θα δώσω ευκαιρίες σε όλους», σημείωσε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως «όλοι έχουν δικαίωμα να δοκιμάσουν σε θέση ευθύνης». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι «οι αλλαγές δεν θα έχουν σχέση με την αποδοτικότητα», αναφέροντας πως γνωρίζει καλά ποιοι απέδωσαν και ποιοι ήταν μόνο για τις εντυπώσεις. Ο κ. Νίκας ανέφερε, πάντως, ότι θα κουβεντιάσει τα πάντα με τη δημοτική ομάδα.

Με τις δηλώσεις αυτές είναι φανερό ότι ο δήμαρχος δεν θα αρκεστεί στο ροτέισον (απλή εναλλαγή προσώπων), που έκανε όλες τις προηγούμενες φορές και πως αναμένεται να χριστούν αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι, που μέχρι τώρα δεν είχαν επιλεγεί. Θέλει να δείξει πως δεν επηρεάζεται από κομματικές εξαρτήσεις και ισορροπίες και να στείλει μήνυμα στο Σαμαρικό στρατόπεδο πως αυτός και μόνο με τα δικά του κριτήρια αποφασίζει για τα δημοτικά πράγματα.

Εκτιμάται ότι ο δήμαρχος επιχειρεί να κρατήσει τη δημοτική του ομάδα ενωμένη (αν και αυτό το χωρίς ισορροπίες ανοίγει ζητήματα), να προλάβει και να αντιμετωπίσει γκρίνιες και διαφοροποιήσεις συμβούλων, ενόψει της ολοκλήρωσης της δημοτικής θητείας και της εκλογικής αναμέτρησης του 2019. Για την οποία ο κ. Νίκας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και δεν αναμένεται να το κάνει σύντομα. Αλλά, ακόμα, και να σχεδιάζει την ολοκλήρωση του κύκλου του στο Δήμο Καλαμάτας, δεν θα ήθελε με τίποτα η ομάδα του να εμφανίσει σημεία διάλυσης και να στραπατσαριστεί η εικόνα του καλού διαχειριστή και του νοικοκύρη.

ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ 

Από την άλλη πλευρά οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θέλουν να γίνουν αντιδήμαρχοι, αλλά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους μόνο σε ιδιωτικές συζητήσεις γιατί φοβούνται τον δήμαρχο Καλαμάτας. Στις ιδιωτικές αυτές συζητήσεις ο ένας δελφίνος “θάβει” τον άλλον προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα ώστε να επηρεάσει τις αποφάσεις του κ. Νίκα.  Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι που εργάζονται αθόρυβα χωρίς να αναφέρονται στους αντιπάλους τους αλλά στα καφενεία και στις ομάδες επικρατούν οι πιο θορυβώδεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι για αντιδήμαρχοι εκτός από τους νυν είναι οι: Παναγιώτα Ντίντα, Παύλος Μπουζιάνης, Γιάννης Αδαμόπουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, Νίκος Μπασακίδης και Θανάσης Ηλιόπουλος.

Ενδιαφέρον έχει και ποιον θα προτείνει ο κ. Νίκας και για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα προτείνει την πρόεδρο Μαρία Οικονομάκου που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους, ενώ ανήκει στην ομάδα των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Εχει ενδιαφέρον λοιπόν αν η κ. Οικονομάκου θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση ή αν θα παραμείνει απλή δημοτική σύμβουλος.

Σε κάθε περίπτωση, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο σημερινός απολογισμός έργου του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε ασκήσει μέσω Facebook αυστηρή κριτική για το καρναβάλι στοχοποιώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο της “Φάρις” Θανάση Ηλιόπουλο που χαίρει της εμπιστοσύνης του κ. Νίκα και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Μπούχαλη. Αν ο κ. Βγενής έχει πειστεί ότι είναι εκτός πλάνων του κ. Νίκα δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του. Ισως πάλι να περιμένει τις ανακοινώσεις και να ανεξαρτητοποιηθεί στη συνέχεια. 

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER