Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 08:29

Απολογισμός Βγενή με φόντο τον ανασχηματισμό του Νίκα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Απολογισμός Βγενή με φόντο τον ανασχηματισμό του Νίκα

 

Την ανάγκη λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας και την απομάκρυνση των αποθηκών, τόνισε, χθες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, κάνοντας απολογισμό του έργου της θητείας του.

Απολογισμός που έγινε, ενόψει των αλλαγών στους αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των νομικών προσώπων, για το δεύτερο μισό της δημοτικής θητείας, μέχρι και τον Αύγουστο του 2019.

Εκτίμησε ότι θα είναι πολλαπλάσια τα οφέλη για την πόλη με την απομάκρυνση των αποθηκών, καθώς θα δημιουργηθεί χώρος για τουριστικά λεωφορεία και ταξί και θα μπορεί η Καλαμάτα να αποτελέσει λιμάνι, από το οποίο θα ξεκινούν οι κρουαζιέρες.

Επεσήμανε τα θετικά της επικαιροποίησης του μάστερ πλαν του λιμανιού, «θα διευθετηθούν ζητήματα χρήσεων του λιμανιού, θα αναβαθμιστεί το τουριστικό μέρος του και θα χωροθετηθούν οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις».

Στάθηκε στην απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου για την πληρωμή των τελών σε 12 μηνιαίες δόσεις «και μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν οι επαγγελματίες« κι ενημέρωσε πως «3 αποκατέστησαν τις αυθαίρετες κατασκευές τους και άλλοι 3 θα τις αποκαταστήσουν φέτος». Για τις οφειλές ανέφερε ότι «μόνο 3 από τους 40 επαγγελματίες δε δείχνουν καμία διάθεση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» και διευκρίνισε: «Δε θα γίνει καμία παραχώρηση για τραπεζοκαθίσματα και αν καταλάβουν χώρο αυθαίρετα, θα τα μαζέψουμε».

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τις φήμες περί ανεξαρτητοποίησής του, είπε «να μείνετε σε αυτά που έχετε ακούσει από μας. Να μείνουμε στον απολογισμό».

Στον απολογισμό, μεταξύ άλλων, ο Χ. Βγενής αναφέρθηκε στην εγκατάσταση πλήρους συστήματος ασφαλείας (ISPS CODE), στο φωτισμό του προσήνεμου μόλου ("χιλιόμετρο"), την αδειοδότηση και δημοπράτηση υποσταθμού ηλεκτρικού ρεύματος για ηλεκτροδότηση σκαφών, την αδειοδότηση υδατοδρομίου, την κατάθεση σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, την έναρξη επικαιροποίησης του μάστερ πλαν στο λιμάνι, την προσέλκυση τουριστικών κι επαγγελματικών σκαφών, την απομάκρυνση κατασχεμένων πλοίων κλπ.

Παρατήρησε ότι το λιμάνι της Καλαμάτας είναι «το πρώτο λιμάνι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει καταθέσει φάκελο για αδειοδότηση υδατοδρομίου» και στάθηκε στην τεράστια γραφειοκρατία, «σε όλες τις κινήσεις που κάναμε, εμπλέκονταν πολλές υπηρεσίες».

Ο κ. Βγενής επεσήμανε ότι «με την ανακατασκευή του μόλου της "Ψαροπούλας", θα κλείσει το λιμάνι και θα δημιουργηθούν άλλες 150 θέσεις για ελλιμενισμό σκαφών», ενώ σε ερώτηση για σοβαρά προβλήματα στην παραλιακή ζώνη απάντησε πως «από "Ψαροπούλα" έως "Φιλοξένια" υπάρχει αρμόδια υπηρεσία του δήμου».

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER