Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 19:14

Ο πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης για τα επικίνδυνα απόβλητα 

Γράφτηκε από την
Ο πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης για τα επικίνδυνα απόβλητα 

Την αγωνία, που επικρατεί στην πόλη της Μεγαλόπολης μετά την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) μεταφέρει με ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Συνεργασία", παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μεγαλόπολης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του Παναγιώτη Μπούρα έχει ως εξής:

"Η είδηση της έγκρισης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την Κ.Υ.Α. που δημοσιεύτηκε στις αρχές του Ιανουαρίου 2017 έχει θορυβήσει την κοινωνία της Μεγαλόπολης. Το γεγονός ότι μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη για τον τόπο μας γίνεται γνωστή έπειτα από έναν και πλέον μήνα υποδηλώνει ότι η δημοτική αρχή, ως ο πλέον καθ' ύλην υπεύθυνος φορέας για την προάσπιση των τοπικών συμφερόντων, είτε δεν γνώριζε τίποτα είτε γνώριζε, αλλά κώφευε! Εάν δεν γνώριζε δεν δικαιολογείται, γιατί ο κίνδυνος να καταστεί επίσημα η Μεγαλόπολη ως χώρος που προβλέπεται να γίνεται επεξεργασία και ταφή επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, είχε επισημανθεί από την παράταξή μας ήδη από αρκετό καιρό, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και, άρα, έπρεπε να βρίσκεται σε εγρήγορση. Εάν γνώριζε για την έγκριση του ΕΣΔΕΑ, τότε είναι υπόλογη έναντι του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρης της κοινωνίας της Μεγαλόπολης και καλείται να δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Εχουν περάσει σχεδόν 2 ημέρες από τη γνωστοποίηση της έγκρισης του ΕΣΔΕΑ και ο κ. δήμαρχος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια. Αυτή η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, βαρύνει πρώτιστα τον ίδιο, ο οποίος δεν επιδεικνύει την ευαισθησία που θα έπρεπε για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η οποία θέτει σε μελλοντικό κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την οικονομία της περιοχής.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, έστω κι αν έχει διαχειριστεί ανεπαρκώς έως σήμερα την υπόθεση, να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Δεν χωρούν προσωπικοί εγωισμοί σε αυτή τη συγκυρία. Τα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα δεν λέγονται τυχαία επικίνδυνα!".


NEWSLETTER