Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 20:11

Πιο κοντά η εγκατάσταση σκουπιδιών στο Νέδοντα 

Γράφτηκε από την

Τη μελέτη για την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στο πρώην πεδίο βολής Καλαμάτας, δίπλα στο Νέδοντα, ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Ο αντιδήμαρχος - πρόεδρος της επιτροπής Ανδρέας Καραγιάννης είπε ότι ο σταθμός είναι προσωρινός και κινητός και θα γίνει στο χώρο που ο δήμος έχει νοικιάσει από το ΤΕΘΑ για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ο αντιδήμαρχος - αρμόδιος για την καθαριότητα Θανάσης Βασιλόπουλος διευκρίνισε ότι «σήμερα εγκρίνουμε τη μελέτη, δεν συζητάμε για την αναγκαιότητα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα», για το οποίο δήλωσε με βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ανέφερε ότι ο σταθμός στο συγκεκριμένο χώρο θα είναι προσωρινός, όσο υπάρχει η διαχείριση στη Μαραθόλακκα και μέχρι να ξεκινήσει η οριστική διαχείριση από την ΤΕΡΝΑ. Ενημέρωσε, ακόμα, ότι δεν θα γίνει το έργο, αν δεν πάρουμε τις νόμιμες αδειοδοτήσεις. 

Ο κ. Βασιλόπουλος παραδέχθηκε ότι «στη ΜΟΛΑΚ μπορούμε να εγκαταστήσουμε σταθμό μεταφόρτωσης», αλλά ανέφερε πως είναι μεγάλο το κόστος της μεταφοράς στη Μαραθόλακκα.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος είπε ότι η περιοχή του Νέδοντα είναι οριοθετημένη για περιβαλλοντικό πάρκο. Και προέτρεψε τη δημοτική αρχή να πει την αλήθεια στον κόσμο και να δώσει και αντισταθμιστικά για να βοηθήσουμε. 

Με το έργο αυτό τα σκουπίδια μέσω μεταλλικής χοάνης θα πηγαίνουν σε πρες κοντέινερ, με προορισμό τη Μαραθόλακκα.

 Με τη λειτουργία του προσωρινού σταθμού μεταφόρτωσης η δημοτική αρχή επιδιώκει να προκύψει μεγάλη εξοικονόμηση σε καύσιμα, σε φθορές και σε εργατοώρες, καθώς θα ανεβοκατεβαίνει στη Μαραθόλακκα ένα όχημα και όχι 10 - 12 απορριμματοφόρα.