Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 19:41

Διάλυση εργολαβίας για ανάπλαση πηγής Διονυσιάδας 

Γράφτηκε από τον
Διάλυση εργολαβίας για ανάπλαση πηγής Διονυσιάδας 

Το πράσινο φως έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στο να προχωρήσει η διαδικασία για την διάλυση της εργολαβίας για το έργο ανάπλασης της Διονυσιάδας πηγής που βρίσκεται στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία.

Το έργο μπορεί να ξεκίνησε το 2009, να έχει στοιχίσει στο δήμο 90.000 ευρώ, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να έχει μείνει ημιτελές. 

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδρακτάς επισήμανε τα στοιχεία αυτά τονίζοντας επίσης ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 114.000 ευρώ, ο οποίος αυξήθηκε σε 121.000 λόγω αύξησης του ΦΠΑ. Οπως είπε, το έργο δεν παραδόθηκε ποτέ. Εγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τον εργολάβο η οποία δεν κατέστη δυνατή, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό. Επισήμανε ότι στο χώρο αυτό δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο δήμος αν δεν γίνει εκκαθάριση παραλαβής. Αυτή είναι και η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία χρειάζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο την εντολή να προβεί σε σχετικό αίτημα. Και από εκεί και πέρα το Συμβούλιο θα αποφασίσει για το τι θα γίνει στην περιοχή.

"Η αισθητική του έργου που έχει γίνει, δεν ικανοποιεί κανένα" τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας. "Δεν μπορούμε να βλέπουμε ένα ημιτελές έργο και η μόνη λύση μπορεί να είναι πολιτική" ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως "αφού λυθεί η εργολαβία, θα παρθεί απόφαση για το τι θα γίνει στο σημείο αυτό". 

"Εκεί έχουν χαθεί χιλιάδες ευρώ και συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να κλείνει τρύπες", ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κουτσούλης. Πρότεινε μάλιστα να μην συζητηθεί ως εκτός ημερησίας θέμα που εισήχθηκε, αλλά να έρθει στο Συμβούλιο με σχετική εισήγηση και οργανωμένα. "Να έρθουν κάποιοι, ο εργολάβος, ο αρχιτέκτονας, ο πρώην δήμαρχος να δώσουν απαντήσεις" επισήμανε. Κάποιοι έχουν ευθύνες είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως η μη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής έχει φτάσει την χώρα σε αυτό το σημείο. 

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER